°C 7

Inter gostuje kod Prelecove Istre, Vinogradar doma s Lokosima igra za četvrtfinale Kupa!

30.10.2019.

Damir Žbulj

Veliki je nogometni dan pred nama, igraju se utakmice osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa. Gorica na svom Gradskom stadionu dočekuje Hajduk (17 sati), zaprešićki Inter gostuje od 16 sati kod Istre 1961, koju s klupe vodi Velikogoričanin Ivan Prelec, dok će u 14 sati na terenu u Mladini Vinogradar odmjeriti snage sa zagrebačkom Lokomotivom.

-->> Zwole ima Hajduk na nišanu: Igram za momčad, ali naravno da su golovi važni

“Pred nama je kup utakmica, Želja nam je i cilj proći u daljnju fazu natjecanja bez obzira protiv koga igramo. Inter je momčad podjednakih snaga kao što smo mi, a nadam se da ćemo mi biti ti koji ćemo proći naprijed," najavio je dvoboj u Puli trener domaćih.

Istra je u prošlom kolu teškom mukom prošla Kurilovec i za mir u svlačionici ponovno se očekuje pozitivan rezultat u Kupu, prije novih prvoligaških izazova.

"S obzirom na to što nam se događalo u nekoliko prethodnih tjedana, potreban nam je psihološki moment koji će nas podignuti."

"Ova utakmica se neće puno razlikovati od prvenstvene. Inter ima iskusnu momčad, a proteklih sezona su u ovom natjecanju znali pobjeđivati kvalitetnije suparnike. Čeka nas neizvjesna utakmica," dodao je Prelec.

Inter na Drosinu stiže u odličnom raspoloženju, nakon slavlja u Varaždinu i bijega s posljednje pozicije ljestvice HT Prve lige.

"Bilo je teško, ali i najslađe! Ovo nam je najbitniji rezultat u sezoni, izravnom konkurentu smo uzeli tri boda na njegovom terenu, što vrijedi dvostruko. Sada je pred nama težak raspored, ali nadam se da ćemo biti pravi i sa svakim suparnikom tražiti priliku. Bitno je reći kako će i naši konkurenti upadati u težak raspored i tada će ova pobjeda još više dobiti na značaju," poručio je kapetan Intera Tomislav Mazalović.

Ovi suparnici igrali su međusobno i početkom listopada, a Inter je u Puli sretno iščupao bod pogotkom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, kojeg je postigao - vratar Žiga Frelih.

Vinogradar nastavlja s pobjedama u trećeligaškom društvu, gdje je uvjerljivo na vrhu ljestvice, no, pravi izazov za ekipu Dražena Biškupa bit će domaći dvoboj s Lokosima.

Lokomotiva i Vinogradar do sada su odigrali četiri službena dvoboja. U sklopu 2. HNL u sezoni 2008./2009. Lokomotiva je dobila 1:0 golom Domagoja Antolića. U drugom susretu te sezone Lokosi su slavili 1:2, a strijelci su bili Sopić i Poljak.

U srpnju 2010. Lokomotiva je prošla u šesnaestinu finala Kupa pobjedom 1:2, golovima Antolića i Havojića.

Na toj utakmici dogodila se raritetna situacija, trener Vinogradara Gomerac isključen je zbog pokušaja fizičkog napada na svog igrača Čordaša.

U osmini finala Kupa 2016. godine Lokosi su slavili (1:2) pogocima Majera i Cekicija.