°C 7

[VIDEO] Dominik Počekal svjetski juniorski prvak!

03.08.2019.

Damir Žbulj

Fantastičan uspjeh ostvario je Dominik Počekal u dresu hrvatske reprezentacije na juniorskom WPA Svjetskom prvenstvu u Nottwilu, gdje je u svojoj kategoriji F52-57 bacanja diska stigao do zlatne medalje i naslova svjetskog juniorskog prvaka!

Član velikogoričkog AKOSI Uspon je disk bacio 25,24 metra, što mu je bilo dovoljno za najsjajnije odličje. Srebrni je bio Luka Bukša (AK Spektar Pula), koji se na drugu stepenicu pobjedničkog postolja popeo s daljinom 22,80 m.

-->> Usponovac Dominik Počekal i Samoborac Antonio Kosmat brane boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu

Dominiku je u Nottwilu pripala čast da na svečanom otvaranju nosi natpis Republike Hrvatske, a očekuju ga još nastupi u bacanju kugle i koplja. 

Antonio Kosmat iz AK Samobor 2007 nastupio je u utrci na 200 m i zauzeo izvrsno 11. mjesto u kategoriji T35-38 s rezultatom 25.68 (+0.8). Očekuje ga još nastup na duplo kraćoj dionici. 

Hrvatsku paraatletsku reprezentaciju do kraja godine očekuju nastupi od 16. do 17. kolovoza na Otvorenom paraatletskom prvenstvu Češke u Olomovcu, od 29. do 30. kolovoza WPA GP MITING PARIZ, 15. rujna na rasporedu je Otvoreno prvenstvo Srbije, od 22. rujna nastup na Međunarodnom paraatletskom mitingu ZAGREB OPEN, 29. rujna Ekipno prvenstvo Hrvatske u Vinkovcima i vrhunac sezone bi trebao biti na WPA Svjetskom prvenstvu u Dubaiju od 6 do 15. studenog.

Sva nadolazeća natjecanja kvalifikacijskog su karaktera za Paraolimpijske igre u Tokiju.

(Foto: HASOSI)