°C 12

Mirjana Lučić i Marija Martinović medaljama u Češkoj pokazale kako su spremne za Europsko prvenstvo

26.06.2023.

Damir Žbulj

Gorički parastolnoteniski klub Uspon briljirao je i na jakom međunarodnom natjecanju u češkoj Ostravi, pod nazivom Czech Para Open! Boje svog kluba, ali i Velike Gorice branile su Mirjana Lučić i Marija Martinović, a obje su oko na kraju zaslužile trofeje...

Mirjana je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila treće mjesto, nakon pobjede i poraza u skupini te izgubljenog polufinala od turske predstavnice Merve Demir, koja je trenutno peta na svjetskoj ljestvici.

U mješovitim parovima Mrva je nastupila s kolegom iz reprezentacije Bornom Zohilom te je u jakoj konkurenciji stigla do zlata. Prvo su pobijedili kombinaciju Deigsler/Handen pa predstavnike Ukrajine Nikolenka i Shynkarovu, dok su u okršaju s poljskom kombinacijom Chojnowski/Marszal poraženi 3-1. Međutim, u posljednjem dvoboju su nadigrali Diaz i Martinez iz Španjolske pa su u konačnici ipak završili na prvom mjestu!

"Marija je u pojedinačnom dijelu natjecanja završila kao treća u skupini, u mješovitim parovima s Ninom Bašom je prošla grupnu fazu natjecanja, ali su izgubili u osmini finala od para iz Nizozemske. U ženskim parovima Marija je igrala sa Španjolkom Christinom Rubio, gdje je zaslužila broncu. Nakon prolaska skupine djevojke su pobijedile slovačko-njemačku kombinaciju, ali su u poluzavršnici poražene od francuskog-korejskog para, koji je ujedno i osvojio turnir u Ostravi," pojasnili su iz Parastolnoteniskog kluba Uspon i ponosno dodali:

"Mirjana i Marija su pokazale kako su spremne za Europsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u rujnu u engleskom Sheffieldu. Bravo, cure!"