°C 9

Mirjana Lučić zlatna i brončana u Parizu!

12.11.2021.

Damir Žbulj

Naša sjajna paraolimpijka Mirjana Lučić ostvarila je izvrstan rezultat na jakom turniru u Parizu, gdje je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila brončanu medalju, a u ekipnoj, sa Šveđankom Anjom Harden, stigla je do zlata!

Mrva je u skupini bila bolja od njemačke stolnotenisačice Reeg i Čehinje Kemlinkove, dok je u četvrtzavršnici nadigrala Njemicu Kramm.

U polufinalu je bila bolja Mađarica Alexa Szvitacs, aktualna europska prvakinja i brončana s ovogodišnjih Paraolimpijskih igara u Tokiju, koja je na kraju i osvojila ovaj pariški turnir. 

Čelnica velikogoričkog STKOI Uspon i igračica STK Velika Gorica je u ekipnom dijelu natjecanja igrala sa Šveđankom Handen

"Prvo su u grupi pobijedile Engleskinje, a zatim japansko-brazilsku kombinaciju i Nigerijke. U polufinalu su pobijedile protiv Čehinje i Poljakinje, a zatim da bi u finalu pokleknule i Njemice," javili su Usponovci.

U Parizu je bila i Velikogoričanka Marija Martinović, koja je na ovom turniru prikupila vrlo vrijedno iskustvo, uz pomoć ostalih kolegica iz reprezentacije, a u ekipnom dijelu natjecanja je u svojoj kategoriji invaliditeta nastupila s Čileankom Leonelli.