°C 6

Mirjana Lučić u Italiji osvojila broncu i važne bodove za plasman na Paraolimpijske igre

22.03.2023.

Damir Žbulj

Novi zapažen međunarodni rezultat ostvarila je Mirjana Lučić na jakom ITTF Lignano Masters Para Open 2023 turniru u Italiji. Najbolja sportašica s invaliditetom Zagrebačke županije odigrala je kvalitetan turnir i svojim je suparnicama pružila odličan otpor.

Protiv Poljakinje Pek, koja je trenutno treća na svjetskoj rang ljestvici u kategoriji 9, izgubila je 3:2 te je malo nedostajalo za pobjedu. Svjetskoj prvakinji, Mađarici Szvitacs, vrlo dobro je parirala, ali je na kraju izgubila 3:1!

Zatim su je dočekala dva vrlo važna meča s igračicama iz Nigerije i oba meča Mirjana je glatko dobila te je tako došla do brončane medalje i bitnih bodova za Paraolimpijske igre, koje će se održati sljedeće godine u Parizu!

U mješovitim parovima Lučić je nastupila s Bornom Zohilom i nakon pobjede i poraza u skupini zaustavljeni su u četvrtfinalu od mađarske kombinacije Csonka i Szvitacs, kasnijih pobjednika ovog turnira.

Dobro se prezentirala još jedna članica velikogoričkog Uspona, Marija Martinović, koja je u pojedinačnom dijelu natjecanja završila kao treća u svojoj jakoj skupini. Protiv predstavnice Južne Koreje, koja je trenutno treća na svjetskoj rang ljestvici, izgubila je 3:1, a protiv također vrlo neugodne Brazilke izgubila je 3:0. Marija je osvojila vrlo važan set, što je odličan pokazatelj napretka i da može parirati najboljim igračicama svijeta u svojoj kategoriji!

Martinović je igrala i mješovite parove s Ninom Bašom, gdje su upisali sva tri poraza u skupini, ali i prikupili vrijedno iskustvo. U ženskim parovima s Nizozemkom Cobben Femke Marija je upisala jednu pobjedu i tri poraza.