°C 8

Velikogoričanka Iva Mišković na jakom turniru u Samoboru stigla do polufinala!

26.04.2021.

Damir Žbulj

Pandemijska vremena i ova izvaredna situacija u svim segmentima našeg sportskog života odrazili su se i na teniske turnire, koji bi se s početkom sezone na otvorenom održavali u velikom broju.

Natjecanja je ovog proljeća puno manje, ali srećom, neki turniri ipak su se održali.

Naša Velikogoričanka Iva Mišković iz teniskog kluba iTeam Velika Gorica nastupila na turniru "OP TK Samobor do 18 godina".

"Iva je nastupila kao četvrta nositeljica u pojedinačnoj konkurenciji od ukupno 24 igračice na turniru te zaradila pehar u polufinalu. Bio je to jak turnir 3. ranga s najboljim igračicama tog uzrasta i moramo reći da smo ponosni", javili su nam iz velikogoričkog iTeama.

U prvom kolu bila je slobodna, dok je u drugom nadigrala Miju Mišić s dva puta po 6:3.

"Četvrtfinale je bilo napeto, kao i obično kada se sretnu Sara Stojanović i Iva Mišković," istaknuli su iz kluba. 

Ponovno je ovaj dramatičan okršaj završio Ivinom pobjedom, rezultatom 7:6(5) i 7:5.

U polufinalu je ipak bolja bila prva nositeljica Bruna Maričić (6:3, 6:2).

U parovima je Iva nastupila sa 'starom' partnericom Stellom Knez (TK Split 1950), s kojom je već osvajala turnire, ali su ovaj put nakon pobjede u četvrtfinalu nad parom Ivana Magdalena Vuletić i Dina Gladan (Split) izgubile od vrlo jake kombinacije Ria Derniković Novaković/Luna Ivković (iTeam), nakon velike borbe.

"Ivi je ovaj turnir ujedno bio i vrlo jaka priprema za predstojeće prvenstvo Hrvatske do 18 godina, koje će se održati od 1. do 6. svibnja u Splitu."

"Veselimo se novim turnirima i Ive i ostalih igrača", poručili su iz iTeama, nadajući se da će se turniri i treninzi u što većoj mjeri uspjeti i održati.