°C 4

Damjan Kvakan i Iva Mišković najbolji u Zagrebačkoj županiji

23.05.2022.

Damir Žbulj

Mladi tenisači i tenisačice velikogoričkog iTeama nastavljaju nizati odlične rezultate! Damjan Kvakan je nastupio na turniru OP TK Ponikve za igrače do 18 godina, a zaustavljen je u polufinalu od pobjednika Abbasa Nazarova.

Damjan je bez izgubljenog gema svladao Zinoviya Shefera, dok je u drugom kolu u tri seta bio bolji od Marka Bradvića, rezultatom 6:3, 2:6 i 6:1.

Lucija Turčić je stigla do polufinala HEP Prvenstva Hrvatske za tenisačice do 16 godina, koje se održalo u Požegi!

U prvom kolu svladala je Niku Dragičević (6:0, 6:1), onda je nadigrala Tašu Čubrilo (6:0, 6:2), a za polufinale je bila sigurna protiv Katarine Bulić (6:4, 6:1).

U poluzavršnici je bila bolja Chiara Jerolimov, koja je na kraju i postala prvakinja Hrvatske.
 
Na Županijskom natjecanju srednjih škola u Samoboru nastupilo je deset škola iz cijele Zagrebačke županije.

Mečevi su se igrali do devet gemova, a slavili su velikogorički gimnazijalci Damjan Kvakan i Iva Mišković.

"Na turniru je nastupilo mnogo igrača iz Velike Gorice koji su potekli ili su još uvijek dio našeg kluba, a pobjedu su u konačnici odnijeli naši igrači Damjan i Iva," javili su nam iz Iteama.

“Osvjetlali su obraz svoga grada Velike Gorice, svoje Gimnazije Velika Gorica te svog kluba iTeam Velika Gorica, kao i svih nas koji strepimo i pratimo svaki njihov korak,” ispričali su nam ponosni Damjanova baka Biserka Mesić i Ivin tata Ivan Mišković.

U lipnju će velikogorički ITeam još jednom pokrenuti i novo 'Ljeto na teniskim terenima', tradicionalno druženje s najmlađim članovima. Planirani početak je za 27. lipnja, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na 0913344031 broj telefona.

U tijeku je i Velikogorička teniska liga, koja je okupila strastvene tenisačice i tenisače svih kategorija, koji svakodnevno igraju zabavne mečeve...