°C 9

Nezaustavljiva Iva Mišković u Varaždinu slavila u obje konkurencije!

24.09.2020.

Damir Žbulj

Nezaustavljiva Iva Mišković slavila je na HTS-ovom U16 turniru 'OP TK Varaždin 1811' u obje kategorije!

"Gledati finalne mečeve bio je pravi izazov, ali Iva se nije dala, borila se do samog kraja i na kraju odnijela dvije velike pobjede u tri seta," rekli su ponosno Ivini roditelji.

U Varaždinu je u konkurenciji parova nastupilo deset djevojaka iz raznih klubova, a Iva je sa suigračicom Stellom Knez u finalu preorektom stigla do pobjede.

Vini Cecelja i Ena Poljan uzele su prvi set sa 6:3, ali su Iva i Stella fantastično odradila ostatak meča, idući set dobile bez izgubljenog gema, dok su u odlučujućoj dionici s 10-4 osigurale trofej.

U pojedinačnoj konkurenciji članica velikogoričkog iTeama je opravdala ulogu favorita i status prve nositeljice na ovom turniru visoke treće kategorije. Zaigralo je 20 djevojčica, a u finalu je Iva igrala protiv Ene Poljan.

Bio je i to dramatičan dvoboj, jer je suparnica sa 6:2 stigla do početne prednosti, ali je Mišković ponovno pokazala sjajnu mentalnu snagu i odličan tenis. U drugom setu Poljan ostaje na 'nuli', dok je treći otišao u tie-break. Vodila se velika borba u završnici, ali je uporna Iva ipak bila bolja sa 10-8, za još jednu titulu u svojoj kolekciji.

"Što više reći o Ivi? Opravdano je stigla do novog slavlja. S nama je od svojih prvih teniskih koraka, a ljubav prema ovom sportu prenio joj je otac, koji ju i sada povremeno zamoli da odigraju žestok obiteljski meč. Neustrašiva je, redovito trenenira, usklađuje školske i sportske obaveze, što sigurno nije lako jednoj gimnazijalki. U Varaždinu je samo potvrdila tradiciju predanog i dobrog rada trenerske ekipe u Velikoj Gorici, a roditeljima savjetujemo da pripreme nove police, jer će Iva sigurno kući još ove sezone donijeti nove pehare," poručili su nam iz velikogoričkog iTeama.