°C 7

Velikogoričanka Dora i Dugoselka Josipa briljiraju za hrvatsku reprezentaciju: Pala je i Srbija!

09.12.2020.

Damir Žbulj

Velikogoričanka Dora Krsnik briljirala je u još jednoj utakmici u dresu hrvatske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, a za svoju sjajnu partiju u 25:24 pobjedi nad Srbijom nagrađena je i titulom igračice utakmice.

Hrvatice su u danskom Koldingu, nakon slavlja nad Mađaricama i aktualnim svjetskim prvakinjama Nizozemka, upisale i treći uspjeh u skupini pa u drugi krug europske smotre prenose četiri boda. Tamo ih čekaju Norveška, Njemačka i Rumunjska.

Nakon 1994. godine i prvog Europskog prvenstva, ovo je tek drugi put u povijesti da su naše rukometašice ostvarile tri pobjede u nizu na tom natjecanju, uz značajan doprinos Velikogoričanke Dore, bivše igračice i Lokomotive i Podravke Vegete, a danas rukometašice francuskog Cuquesa, koja je u slavlje nad Srbijom ugradila šest golova, uz tek jedna promašaj, a odigrala je fenomenalno na obje strane terena, borbeno i srčano, i u napadu i u obrani! 

Odlična je bila i Dugoselka Josipa Mamić, danas igračica Bjelovara koja je zabila tri komada iz tri pokušaja, od čega jedan u samoj završnici dvoboja.

 

Tea Pijević je imala sedam obrana, Ćamila Mićijević je dodala pet pogodaka

“Još jedna utakmica koja je iziskivala srce. Srbija je jedna jaka ekipa, sve igračice igraju u velikim klubovima, a nama je ovo treća jaka utakmica u nizu. Logično je da bilo grešaka, normalno da odlučuje i taj kondicijski dio. Uspjele smo zaustaviti njihove glavne igračice, odigrali odličnu 3-2-1 zonu. Uspjeli smo zaustaviti zadnji napad s čovjekom manje i što drugo reći nego skidam kapu curama," komentirao je nakon fešte izbornik Šoštarić.

EHF je izmjenio prvotni raspored, Hrvatice su zaslužile tek dan odmora i prvi susret drugoga kruga protiv Rumunjske igraju već u četvrtak. 

 

(Foto: HRS)