°C 8

Dora Krsnik i Josipa Mamić pozvane na okršaje s aktualnim olimpijskim pobjednicama

19.02.2022.

Damir Žbulj

Velikogoričanka Dora Krsnik i Dugoselka Josipa Mamić pozvane su u hrvatsku rukometnu reprezentaciju za okršaje s Francuskom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, kojem će krajem ove godine domaćini biti Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Dora je jedna od ključnih karika uspjeha 'Kraljivca šoka' u proteklih nekoliko godina, osvojila je europsku broncu, a u prosincu prošle godine branila je boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Nažalost, zbog problema s koronavirusom i izolacijom nije mogla dati svoj puni doprinos reprezentaciji.

Krsnik je inače članica francuskog kluba H.B.P.C Handball Plan de Cuques i ovo za nju biti prava prilika pokazati se u najboljem svjetlu, protiv aktualnih olimpijskih pobjednica i svjetskih doprvakinja.

Nakon prva dva kola Hrvatska ima upisanu pobjedu nad Češkom i poraz od Ukrajine, a s Francuskinjama će snage odmjeriti 3. ožujka od 18 sati u Koprivnici, a onda i tri dana kasnije u Toulouseu.

Izbornik Nenad Šoštarić pozvao je 21 igračicu, a na okupljanje će doći i Tea Pijević, Ivana Kapitanović, Lucija Bešen, Paula Posavec, Andrea Šimara, Korina Karlovčan, Ana Turk, Lara Burić, Katarina Ježić, Ana Debelić, Sara Šenvald, Ćamila Mičijević, Tena Petika, Kristina Prkačin, Valentina Blažević, Dejana Milosavljević, Lea Franušić, Dora Kalaus i Katarina Pavlović. U pričuvi su Tina Barišić, Tea Japundža, Mia Brkić i Gabrijela Gudelj.   

Na Europsko prvenstvo idu dvije najbolje ekipe iz svake kvalifikacijske skupine.

(Foto: HRS)