°C 6

Dora Krsnik i 'Kraljice šoka' izborile Europsko prvenstvo!

25.04.2022.

Damir Žbulj

Velikogoričanka Dora Krsnik i hrvatske rukometne reprezentativke izborile su plasman na Europsko prvenstvo, gdje će braniti senzacionalnu broncu osvojenu prije dvije godine u Danskoj.

U odlučujućoj utakmici kvalifikacija, u sjajnoj atmosferi u Poreču, Hrvatice su svladale Češku 33:30 te su tako zaslužile svoje mjesto na europskoj smotri najboljih!

Nažalost, zbog ozljede koju je zaradila prije nekoliko dana u pobjedi protiv Ukrajine Dora nije mogla zaigrati protiv Čehinja, ali je zato na klupi bila najglasnija navijačica u ovom ključnom dvoboju.

Želimo joj što brzi oporavak i da u Sloveniji, Crnoj Gorici i Sjevernoj Makedoniji, od 4. do 20. studenog, ponovno bude jedna od najvažnijih karika uspjeha popularnih 'Kraljica šoka'!



Čehinje su na poluvremenu imale minimalnu prednost, ali su izabranice Nenada Šoštarića u nastavku pokazale svoj pobjednički mentalitet! Briljirala je Ivana Kapitanović s 20 obrana, Valentina Blažević zabila je nevjerojatnih 11 golova, Milosavljević je dodala čak osam, a Mičijević je zabila pet puta.

Sljedeće reprezentativno okupljanje na rasporedu je u lipnju, uoči Mediteranskih igara.