°C 24

Marina Drašković - Gospođa Fuji i dobitnica prestižne međunarodne nagrade ISCA 'Uzor godine'

16.11.2023.

Damir Žbulj

Ponos Hrvatske! To su zaista u svakom pogledu i Marina Drašković i gorički Fuji judo klub za osobe s invaliditetom! Svima nama Marina može biti uzor, i zbog svoje predanosti te marljivog i napornog rada i treninga, a sada je to potvrđeno u izboru ISCA nagrade, koja se i prigodno zove 'Uzor godine'.

ISCA ili International Sport and Culture Association je nevladina organizacija iz Danske koja se na svjetskoj razini bavi promociji fizičke aktivnosti. Marina je ušla u uži izbor za nagradu 'ISCA Role model', koja prepoznaje prave uzore u radu poboljšanju zdravlja i života osoba iz različitih skupina s poteškoćama...

Na kraju procesa glasanja Marina i njen Fuji ponosi su dobitnici ove prestižne titule, uz novčanu nagradu koja će svakako biti od velike pomoći za njen sportsko-humanitarni rad i inkluziju koju žive kroz Judo Team Fuji.

"Marina je bivša profesionalna judoka i dugogodišnja hrvatska reprezentativka. Ruši barijere u judu i stvara nove standarde sportske inkluzije, ne samo u Hrvatskoj, nego diljem Europe i svijeta! Judo klub osoba s invaliditetom Fuji je osnovala 2012. godine, a u njemu treniraju djeca i mladi s cerebralnom paralizom, sindromom Down, mentalnim i motoričkim poteškoćama, s poremećajima u spektru autizma i ostalima, a takve osobe su najranjivije u našem društvu!"

"Postala je i čelnica Adoptivnog judo programa u sklopu Europske judo unije (EJU), a sa svojim radom stvara temelje za razvoj juda za osobe s invaliditetom diljem Europe, " bilo je između ostalog spomenuto u nominaciji. 

Naravno, Marina je bila sretna i ponosna: "Primajući ovo priznanje rekla sam kako je zaista moja najveća nagrada imati priliku biti u društvu ovih inspirirajućih ljudi, koji stoje iza svih ovih projekata, koji zaista rade promjene u našem društvu!"

"Ne bih bila ovdje da iza sebe u Hrvatskoj nemam fenomenalnu ekipu, koja radi sav ovaj posao zajedno sa mnom! Zaista sam sretna i ponosna što mogu promovirati adoptivni judo i sve napore koje ulaže EJU kako bi judo postao dostupan svima," rekla je za EJU.

ISCA nagrada daje priznanje i prepoznaje ljude koji rade razliku, ljude koji grade zdraviju budućnost i Marina s našim goričkim Fujijem radi upravo to!

"Mi smo do svemira i nazad neizmjerno ponosni na prvo našu, a onda i Vašu gospođu Fuji," poruka je iz kluba, koji je, možemo to još jednom ponoviti, u svakom svojem pogledu 'Ponos Hrvatske'!