°C 5

Litavac ponosan na svoje igrače: Pokazali su srčanost i koliko potencijala imaju!

01.07.2020.

Damir Žbulj

Gorica protiv Rijeke na Rujevici možda nije izgledala najbolje, ali je upisala vrijednu pobjedu koja je sigurno ekipi Valdasa Dambrauskasa dala dodatno samopouzdanje za ono što ju je čekalo protiv Hajduka.

Splićani su Veliku Goricu došli pod pritiskom borbe za drugu poziciju i ulaska u kvalifikacije Lige prvaka, oslabljeni neigranjem nekolicine standardnih prvotimaca, ali i svjesni kako su tri prethodna gostovanja na Gradskom stadionu pognutih glava napuštali travnjak.

Ništa se u 'hajdučkim' redovima nije promijenilo niti ovaj put, osim trenera. Nogometnu lekciju od turopoljskog prvoligaša dobili su i Siniša Oreščanin i Damir Burić i sada Igor Tudor.

-->> Četvrto domaće slavlje nad Hajdukom u nizu: Goričani nadigrali nemoćne Splićane

Tudorova momčad je izgledala poprilično konfuzno i izgubljeno, što su Goričani iskoristili na najbolji mogući način. Odigrali su pametno, hrabro i konkretno te gostima nisu dali apsolutno nikakve izglede za pozitivan rezultat.

"Odigrali smo jako dobro, bila je to možda i naša najbolja utakmica! Od prve minute bili smo odlučni, hrabri i to je ono što vam treba kad igrate protiv ekipa poput Rijeke ili Hajduka. Rezultat je na kraju logičan, dominirali smo većim dijelom utakmice..."

"Pogotovo u prvom poluvremenu, bio sam ponosan kako su moji igrači izgledali na terenu. Primljeni pogodak nas je malo šokirao, ali od početka tvrdim kako nije važno primiti takav gol, nego kako reagiraš nakon njega. Mislim da je najvažnije kako nas to u drugom poluvremenu nije poremetilo, nastavili smo raditi ono što smo radili od početka, a igrači su pokazali koliko su srčani i koliko potencijala imaju," istaknuo je Litavac na klupi Gorice.

-->> Najljepša moguća proslava: Mogli smo ih dobiti i većom razlikom!

"Čestitam i navijačima i cijeloj Velikoj Gorici, ali i svim klupskim zaposlenicima, koji su sigurno bili ponosni nakon ove pobjede!"

"Rekao sam nakon Osijeka da ne smijemo gledati na tablicu. Ekipe ispred nas trebaju ispustiti prednost koju imaju. Imamo i dalje svoje ciljeve, kako želimo igrati, koliko pobjeda ostvariti i koliko pogodaka postignuti. Samo trebamo nastaviti sa svojim planovima, sa svojim idejama u ovim preostalim utakmicama. To je on što želimo ostvariti," zaključio je za kraj Dambrauskas.

Gorica nakon uzastopnih slavlja nad Rijekom i Hajdukom ima 46 bodova, šest manje od Rijeke i sedam od Osijeka, koja u srijedu imaju međusobni okršaj u Gradskom vrtu.

Ostalo je Goričanima do kraja sezone odigrati još četiri utakmice, iduća je već u subotu u Puli kod Prelecove Istre. Nada za izlazak u Europu ponovno je počela tinjati...