°C 7

Najljepša moguća proslava: Mogli smo ih dobiti i većom razlikom!

01.07.2020.

Damir Žbulj

Nije mogla ljepše završiti večer u kojoj je Matija Dvorneković proslavio svoj 150. službeni nastup u dresu svoje Gorice.

Domaći dečko i ljubimac svih turopoljskih ljubitelja nogometa iz utakmice u utakmicu potvrđuje taj svoj status, baš svaki put ostavi sve što ima na travnjaku, prava je i duša i srce ove momčadi, lider na terenu i izvan njega i zaista ova Gorica jednostavno ne bi bila ista ekipa bez njega.

"Hvala svima na čestitkama na mom 150. nastupu! Što se mene tiče neka ih bude još toliko i onda mogu 'kopačke o klin'..."

"Utakmica je bila dosta zahtjevna. Hajduk se postavio obrambenu, čekajući svoju priliku iz kontre i polukontre. Nasreću, uspjeli mso probiti taj blok dosta brzo pogotkom Hamada. Imao je on brzo i još jednu šansu, mogli smo već tada utakmicu odvesti u mirne vode," smireno je analizirao novu domaću pobjedu nad Hajdukom, četvrtu u nizu.

-->>  Četvrto domaće slavlje nad Hajdukom u nizu: Goričani nadigrali nemoćne Splićane

"Ipak, zabili smo pred kraj poluvremena i našom pogreškom ih uspjeli vratiti u život. Hvala Bogu, na poluvremenu smo se konsolidirali i dogovorili kako ćemo u nastavak ući još i žustrije nego na početku utakmice," istaknuo je Nindža.

"Mogu reći da nam je taj primljeni pogodak i dobro došao. Bolja da smo ga primili tad, nego početkom drugog dijela, što bi njih psihološki više dignulo."

"Ubrzo je Cherif zabio za 3:1, imali smo još nekih prilika i kad se pogleda, mirno smo utakmicu priveli kraju. Mogli smo pobijediti i većom razlikom, zasluženo smo uzeli ova tri boda," poručio je Dvorneković.

Matija je na teren ušao u posljednjih 20 minuta, često mora igrati i na pozicijama koje mu nisu 'prirodne', no, Matija Dvorneković uvijek stavlja interes momčadi na prvo mjesto.

"Lovrić nije zabio gol, ali mi momčadski jako dobro djelujemo. Iz utakmice u utakmicu mislim kako igramo sve bolje. Cherif je nastavio golgetersku formu, nadam se da će tako i nastaviti i dalje."

Šteta zbog nekih slabijih rezultata u ovom nastavku sezone, u Koprivnici i Osijeku, no, Gorica sigurno u ova posljednja četiri kola ima još nešto za reći u ovoj borbi za europske pozicije.

"Približili smo se ponovno tim mjestima koje vode u Europu, ne želimo previše sanjati, niti se zanositi, ali smo pokazali kako ima u nama još želje i motiva. Što sam govorio još i nakon one utakmice protiv Osijeka..."

"Vraćamo se polako u igru i vidjet ćemo što nam nose zadnja četiri kola!"

U idućem kolu, u subotu u Puli, Matija će ponovno pokušati pomrsiti račune svom kumu Ivanu Prelecu, treneru Istre 1961, koji se grčevito bori za prvoligaški opstanak.

"Idemo sigurno po ta tri boda! Idemo nastaviti dobar niz, zadržati priključak i pokušati remetiti mir ovih ekipa koja se bore za Europu. Sigurno da nam neće biti lako, Istra se bori za goli život, Prelecu i njegovim igračima su prijeko potrebni ti bodovi, ali mi imamo neke svoje ciljeve i motive i idemo i tamo dati sve od sebe."