°C 13

Ivan Prelec novi posao pronašao u danskom Superligašu

16.03.2022.

Damir Žbulj

Talentirani velikogorički nogometni stručnjak Ivan Prelec pronašao je novi trenerski angažman.

Preuzeo je kormilo danskog prvoligaša Vejle, trenutno pretposljednje momčadi tamošnjeg prvenstva, koja je u dosadašnjih 21 odigranih kola upisala tek tri pobjede i četiri remija.

Prelec je Goricu uveo u Prvu HNL, Istru 1961 spasio od ispadanja, a posljednji angažman imao je u drugoj momčadi Dinama.

Već je i odradio prvi trening s novom momčadi...

"On je mlad i talentiran trener, koji ima jasan stil igre i vjerujemo kako je on pravi izbor za naš klub, koji mora krenuti u novo razdoblje rekonstrukcije. Angažirali smo trenera koji će izgraditi dobre temelje! Ivan je postavio jasne zahtjeve koji traži od nas, ali je jasno izrazio i što možemo od njega očekivati," poručio je klupski čelnik Andrew Zolotko.

"Sretan sam što sam ovdje, ali sada nije vrijeme za velike najave i riječi. Klub je u teškoj situaciji, trebat će nam puno teškog i napornog rada, ali se veselim treninzima i utakmicama. Nema brzih rješenja, moramo početi pobjeđivati, ali najvažnije je da izgradimo momčad," rekao je 34-godišnji Velikogoričanin na predstavljanju.

Pomoćnik će mu biti Damir Grlić, s kojim je već surađivao, a u stručnom stožeru je već i Aris Naglić, kondicijski trener, sin naše košarkaške legende Aramisa Naglića.

 



Prelec je ugovor potpisao do ljeta iduće godine.

Prvi izazov imat će u nedjelju pred domaćim navijačima protiv Odensea.