°C 9

Prela i Cico spasili Istru: To je jedino što je u ovom trenutku bitno!

06.08.2020.

Damir Žbulj

Sretan kraj imala je ovosezonska avantura Velikogoričana Ivana Preleca i Damira Grlića u Istri 1961. Nakon 3:0 slavlja kod Orijenta na Kantridi, Žuto-zeleni su uzvrat na svom travnjaku izgubili 1:0, ali su na kraju ipak zadržali prvoligaški status klubu iz Pule.

Protekla godina bila je za Prelu i Cicu izuzetno turbulentna, ali su u teškim uvjetima i ograničenim kadrom igrača ipak uspjeli ispuniti glavni cilj zbog kojeg su i dovedeni.

Lani u lipnju krenula je ova velikogorička priča u Istri, bilo je puno nepoznanica, ali su zajedničkim snagama došli do željenog ishoda.

"Htjeli smo osigurati ostanak u Prvoj ligi s pobjedom, međutim, s obzirom na to što smo prikazali na terenu bili smo miljama daleko od toga. Ovo je sigurno bila naša najlošija utakmica u sezoni, Orijent je odigra možda i svoju najbolju. Baš smo opasno živjeli kroz čitavu utakmicu. Ono što je najbitnije, Istra ostaje prvoligaš i to je jedino što je u ovom trenutku važno," poručio je nakon utakmice velikogorički nogometni strateg.

Istra je u posljednjih pet sezona čak četiri puta uspješno prošla ove dodatne kvalifikacije, a jedne godine prvoligaški spas su osigurali i pod trenerskom palicom Andreja Panadića.

Još uvijek se ne zna hoće li velikogorički dvojac nastaviti svoj put na klupi Žuto-zelenih, a novu sezonu Puljani otvaraju 15. kolovoza na Poljudu kod Hajduka. Slijede utakmice doma protiv Dinama, gostovanje u Rijeci...