°C 9

Velikogoričani u Puli na milimetar od očuvanja prvoligaškog statusa

03.08.2020.

Damir Žbulj

Ivan Prelec i njegov pomoćnik Damir Grlić Cico odlično su pripremili momčad Istre za najvažnije utakmice sezone, kvalifikacije za ostanak u prvoligaškom društvu.

U prvom dvoboju odigranom na riječkoj Kantridi Puljani su protiv Orijenta slavili s uvjerljivih 3:0 te su praktički i prije uzvrata osigurali spas u elitnom razredu hrvatskog nogometa.

Utakmicu su obilježila tri crvena kartona, dva za Orijent i jedan za Istru, dva poništena pogotka Puljana te dva gola Gržana i jedan Maganjića za veliku prednost velikogoričkih nogometnih stručnjaka i njihovog kluba za dvoboj na Aldo Drosini u srijedu od 20 sati.

"Ostvarili smo važnu pobjedu, iako, još nije sve gotovo! Dobro smo ušli u utakmicu, zabili rani pogodak, stvorili nekoliko izglednih prilika koje nismo iskoristili. Došla je do izražaja određena psihoza, neki grč s naše strane. Ulog je nama zaista velik i toga smo bili svjesni. Nismo se držali plana kojeg smo imali, ali smo na kraju zasluženo pobijedili," rekao je Prela nakon dvoboja.

Puljani su i ovu sezonu HT Prve lige završili na pretposljednjoj poziciji, s pet pobjeda, deset remija i 21 porazom. No, dojam je kako su osvojili puno manje bodova nego što su svojim igrama pokazali na travnjaku.

Orijentu se prilika za kvalifikacije otvorila prekidom drugoligaške sezone zbog koronavirusa, jer su se nakon 19 odigranih utakmica našli na drugoj poziciji...

Pulskom klubu ovo je četvrto doigravanje u pet posljednjih godina, a uspješno ih je jedne sezone kroz kvalifikacije vodio i još jedan Velikogoričanin, Andrej Panadić.