°C 6

Bačurin razveselio domaće navijače, Memorijal Danijel Kalanj opravdao očekivanja

21.12.2022.

Damir Žbulj

Još jedno izdanje Memorijalnog turira Danijel Kalanj u potpunosti je opravdalo očekivanja goričkih navijača željnih dobrog boksa. U Gradskoj sportskoj dvorani gledatelji su mogli uživati u nastupu svog domaćeg šampiona Ivice Bačurina, nekolicine mladih nada boksačkog kluba Velika Gorica, ali i pobjedi proslavljenog hrvatskog boksača Tonija Filipija, koji je upravo u našem gradu odlučio krenuti u surove profesionalne vode...

Zadranin Toni Filipi je jedan od najuspješnijih i najtrofejnijih hrvatskih amaterskih boksača i reprezentativaca u proteklih desetak godina. Član zagrebačkog BK Gladijator uspješno je nastupa za Hrvatske vitezove u Svjetskoj boksačkoj ligi, gdje je upisao sve pobjede, a osvojio je i bogatu kolekciju medalja na raznim prvenstvima. U svojoj kolekciji ima svjetsko i europsko juniorsko srebro, srebrni je bio i na Olimpijskim igrama mladih u Nanjingu, na Europskom prvenstvu za mlađe seniore osvajao je srebro i broncu, na Europskim igrama u Minsku osvojio je broncu, a 26-godišnji teškaš je višestruki seniorski prvak Hrvatske.

Protivnik u debitantskom profesionalnom nastupu bio mu je iskusni BiH boksač Ibrahim Odobašić, a nakon početnog ispitivanja snaga krenuo je Filipi silovito u drugoj rundi te je dominantno i samouvjereno došao do pobjede. Razornim udarcima je srušio suparnika, a nokautom je digao na noge brojnu publiku u goričkoj dvorani.

Posljednji nastup imao je lani, sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, a ove godine još nije imao službenih mečeva pa smo sigurni kako će mu ovaj pobjednički debi u Velikoj Gorici zauvijek ostati u lijepom sjećanju.

"Hvala Ivici Bačurinu što je prihvatio naše boksače na svojoj priredbi i veliko hvala našem proslavljenom borcu Vedranu Perekoviću, što nas je ugostio u Clubu 100," poručili su iz njegovog BK Gladijator.

Vidjelo se kako se Toni zaželio boksa...

"Imao sam iskusnog protivnika, koji iza sebe im 21 profesionalnu borbu. Nisam osjećao tremu, jer se predugo bavim boksom. Hvala svima koji su bili uz mene, Gladijator timu, treneru Tomi Kadiću..."

"Sretan sam i vjerujem kako ću brzo opet u ring," rekao je Filip nakon upečatljivog slavlja.

U spomen na Bucka boksalo se 26. put, svoju vještinu demonstrirali su i mladi boksači BK Velika Gorica Leon Mesić, Oliver Kramarić, Roberto Čukelj, Leon Kolarec i Erik Malosej, no, vrhunac večeri bio je meč Ivice Bačurina, koji je prekidom u petoj rundi bio bolji od Demira Bulanića.

Bačurin je bio zadovoljan i nastupom svojih mladih nada, bio je i zadovoljan odazivom gledatelja, ali i svojom borbom.

Ivica se nakon četverogodišnje pauze u rujnu vratio mečevima, pobjedom nad Harisom Radmilovićem na turniru u Banovićima, u listopadu je u Zaboku na Memorijalu Dražen Petrović, kao uvertira u sjajan nastup Ivane Habazin, pobijedio Gorana Sučevića, a sada je razveselio i goričke navijače.

Bila mu je to 49. profesionalna borba, po čemu je hrvatski rekorder, a upisao je 34 pobjede!

Vjerujemo kako će iduće godine nastaviti taj niz, ali i kako će imati i malo kvalitetnije suparnike.

Na ovogodišnjem Memorijalu Danijel Kalanj svoj profesionalni debi imao je i 'Gladijator' Nodari Darbaidze, koji je dobio Mehmedaliju Suljića. Slaviša Simeunović je svladao Ivana Šakića, Borna Grčić je na bodove dobio Lovru Šuteja, dok je još jedan ljubimac domaćih navijača, Ivan Njegač, tehničkim nokautom pobijedio Dejana Despota.

Prvo ime Memorijala bio je 30-godišnji njemački boksač Artur Reis, trenutno 60. boksač na svjetskoj rang listi u svojoj supersrednjoj kategoriji, koji nije imao milosti za Brunu Knježevića. Demonstrirao je svoju kvalitetu, ali i svoje boksačko 'lukavstvo', ako se to može tako nazvati. Borba je bila prekinuta u petoj rundi, odlukom iz Knježevićevog kuta. Reis je u svom desetom profesionalnom nastupu upisao desetu pobjedu.

Kalanjov memorijal je nakon pandemijske pauze ponovno zaživio u sjajnom ruhu, a već se sada veselimo novom izdanju, na kojem ćemo sigurno gledati i još atraktivnije boksače.