°C 15

Jelena Buchberger osvojila titulu ukupne pobjednice U-17 Europskog kupa!

27.12.2022.

Damir Žbulj

Savršen je bio kraj ove natjecateljske godine za Velikogoričanku  Jelena Buchberger, najbolju badmintonašicu Hrvatske, dvostruku seniorsku prvakinju, koja će tek u veljači iduće godine napuniti 17 godina!

Jelena je nedavno na Cipru na međunarodnom U-17 turniru koji se bodova za ljestvicu Europskog kupa osvojila zlato u konkurenciji ženskih parova te broncu u pojedinačnoj konkurenciji!

Osvojenim bodovima povećala je prednost u ukupnom poretku U17 Europskog kupa za mlađe juniorke, a porazom u četvrtfinalu Carlton International Youth turnira u Nizozemskoj, Slovakinja Johanka Ivanovičova ostala je bez šansi da pretekne Jelenu

Ukupno je osvojila 1100 bodova, ove sezone je nastupila u četiri finala, a jednom je bila i pobjednica, u ožujku u Poljskoj. Jednom je stigla do polufinala, jednom do četvrtfinala, a jedini poraz prije četvrtzavršnice pamti iz Češke s početka ove godine na izmaku.

"Treba napomenuti kako je više od tri mjeseca provela oporavljajući se od ozljede ligamenata stopala, koji su joj stradali na Europskom prvenstvu u kolovozu. Uspjela se na vrijeme oporaviti i osvojiti dovoljan broj bodova za osvajanje Europskog kupa," pohvalili su se iz Hrvatskog badmintonskog saveza.

Buchberger je u svibnju obranila naslov seniorske prvakinje Hrvatske, iako još uvijek ima tek 16 godina. Nadamo se kako će naša talentirana i perspektivna badmintonašica i u narednim godinama nastaviti napredovati i kako će Jelena ispuniti svoj san i kako će postati prva hrvatska predstavnica u badmintonu na Olimpijskim igrama.