°C 11

Jelena Buchberger napokon najbolja i u svom gradu, Branko Kaurić zaslužio nagradu za životno djelo

17.12.2023.

Damir Žbulj

Velika svečanost u dvorani Pučkog otvorenog učilišta još je jednom pokazala i potvrdila kako je Velika Gorica zaista grad sporta! Još jednom smo se uvjerili u neizmjeno bogatstvo naših klubova, kvalitetu sportašica i sportaša, cijele naše sportske zajednice te smo se podsjetili na njihove vrhunske rezultate u ovoj godini na izmaku.

U tradicionalnom izboru Zajednice sportskih udruga Velike Gorice, u izuzetno jakoj konkurenciji, nagrađeni su oni najbolji, ali dobitnici su ove večere bili i svi koji su bili nominirani...

Neprikosnoveni kralj goričkog sporta, Dino Bošnjak, i ove je godine ponio titulu, čak sedmi put! Naš atletski šampion iz AK Velika Gorica je trofej zaslužio i zbog svojih sjajnih rezultata, ali i zbog svojeg fantastičnog fair-play poteza na Europskim igrama, kad je na stazi pomogao svom iscrpljenom slovenskom prijatelju i kolegi, a kojeg su nagradili i HOO, ali i Europska atletska federacija.

Titulu najbolje sportašice Velike Gorice je pak po prvi puta osvojila Jelena Buchberger, iz Badminton kluba Velika Gorica! Možemo slobodno reći, napokon! Ona je i treći put u nizu osvojila titulu seniorske prvakinje Hrvatske u badmintonu, a tek joj je 17 godina! Imala je i sjajne međunarodne rezultate te se svim srcem nadamo kako će jednog dana ostvariti i svoj sportski san, a to je plasman na Olimpijske igre!

Najbolja ekipa je ŽNK Gorica Kömmerling, nakon što su goričke nogometašice ove godine izborile svoje mjesto u prvoligaškom društvu!

Nagradu za najbolju momčad osvojila je pak HNK Gorica, koja je prošlu sezonu na nevjerojatan način izborila prvoligaški ostanak, dok je u novoj sezoni nastavila nizati odlične rezultate, pobjeđivala je i Dinamo i Hajduk te je trenutno na fantastičnom četvrtom mjestu, aktivno u borbi za Europu!

Nagradu za najboljeg trenera osvojio je sada već legendarni Gordan Križaj, trener Plesnog kluba Megablast. Njihove rezultate teško je sve i pobrojati, gdje god se pojave osvajaju odličja, trofeje i priznanja, a velike zasluge za to idu upravo neumornom plesnom entuzijastu Gordanu.

Posebno priznanje za svoj rad dobila je Udruga Turopoljsko srce, koja u proteklih šest godina prikuplja velika sredstva za ljude u nevolji. Bliži se nova akcija, u četvrtak nas čeka Donatorska večera u 'Stotki', a iduće subote i tradicionalni humanitarni turnir goričkih kafića. Samo prošle godine je Turopoljsko srce prikupilo gotovo 50 tisuća eura!

Priznanja i nagrade dobili su i naši parasportaši, Mirjana Lučić iz Parastolnoteniskog kluba Upson i Marko Turković iz Paraboćarskog kluba Marijan Dobrinčić.

Nagrade za djelatnika godine zaslužili su Miroslav Iličić (Nogometni klub Mraclin), Lukrecija Čurek (Ženski rukometni klub Gorica), Dubravko Sven Flegar (Nogometni klub Velika Mlaka 1947), Dražen Uzelac (Odbojkaški klub Velika Gorica), Kristijan Golub (Nogometni klub Vatrogasac), Ivana Piršer Knezić (Nogometni klub Kurilovec), Marko Barunović (Odbojkaški klub Gorica), Marijan Milanščak (Nogometni klub Dinamo Hidrel), Ljiljana Ivaci (Ženski rukometni klub Udarnik), Ivan Mrkonjić (Nogometni klub Buna) i Luka Bišćan (Hrvatski odbojkaški klub Gorica).

Posebnu nagradu za promidžbu velikogoričkog sporta dobili su Nogometni klub Kurilovec za Međunarodni turnir limača “Alpas cup Grada Velike Gorice 2023.”, Taekwondo klub Velika Gorica, Ženski rukometni klub Udarnik, Tin Kaurić, Triatlon kluba Velika Gorica i Hrvački Klub Velika Gorica 1991.

Nagradu 'prvaci' za plasman u viši rang natjecanja osvojili su Odbojkaški kluba Velika Gorica, ŽNK Gorica i Judo klub Pinky, a za posebna postignuća priznanja su zaslužili NK Kurilovec za 75. obljetnicu kluba, Nogometni klub Dinamo Hidrel također za 75. godišnjicu kluba, Nogometni klub Buna za 45. godišnjicu, Nogometni klub Meštrica za 40. godišnjicu i Plesni klub Megablast za 30 godina uspješnog djelovanja!

Najmasovnija nagrada, ali i najradosnija, kad vidimo koliko imamo uspješnih mladih sportašica i sportaša je ona za nade godine, a ove godine su priznanja dobili Jana Manojlović (Judo klub Kokica), Nika Plepelić (Ženski rukometni klub Gorica), Dominik Delibašić (Šahovski klub Polet), Ana Patljak (Odbojkaški klub Velika Gorica), Luka Ćolić (Hrvatski nogometni klub Gorica), Franka Jerkin (Karate klub Centar), Filip Fabijanković (Plesni klub Megablast), Davor Sviličić (Odbojkaški klub Gorica), Marinela Bašković (Taekwondo klub Velika Gorica), Emanuel Grgić (Hrvački klub Velika Gorica 1991.), Marta Rošić (Nogometni klub Kurilovec), Lorena Rinčić (Parastolnoteniski klub Uspon), Gabrijela Černetić (Ženski rukometni klub Udarnik), Mihael Pal (Penjački klub Fothia), Maša Strineka (Hrvatski odbojkaški klub Gorica), Monica Tominčić (Cheerleading klub Velika Gorica), Juraj Bižić (Hrvatski rukometni klub Gorica) i David Lovrinović (Karate klub Velika Gorica).

Vrhunac večeri bila je dodjela nagrade za životno djelo, koju je za svoj nesebičan rad u velikogoričkom sportu zaslužio Branko Kaurić, bivši uspješni taekwondo borac, svojevremeno  jedan od najboljih na svijetu, danas posvećen radu u atletici i triatlonu!

Nagrade i priznanja dobitnicima dijelili su naši brojni dužnosnici te sportski uglednici, od našeg proslavljenog olimpijca Damira Martina do gradonačelnika Ačkara, njegovog zamjenika Karasa i predsjednika Gradskog vijeća Bekića do zamjenik župana Zagrebačke županije Ervina Kolarca, Lana Krunić Lukinić, pročelnice Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Velike Gorice, Maje Toth, direktorice Turističke zajednice Velike Gorice...