°C 17

Pijan sjeo u neregistrirani traktor, pa imao sudar

07.01.2019.

Ivana Ćurić

U noćnim satima u dane vikenda, od 3. do 6. siječnja  na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača.

U vrijeme provođenja akcije u Zagrebačkoj županiji utvrđeno je ukupno 628 prometnih prekršaja, od čega su 62 prekršaja vozača s alkoholom, 253 prekršaja nepropisne brzine, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri pod zabranom, pet prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 237 ostalih prekršaja.

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača utvrđena je 5. siječnja u 23.25 sati u Lukarišću, u Bjelovarskoj ulici, gdje je 54-godišnjak upravljao osobnim automobilom s 2,12 promila alkohola u krvi.

Puno manje nije napuhao 55-godišnjak koji je u Donjoj Lomnici kraj Velike Gorice sudjelovao u prometnoj nesreći s neregistriranim traktorom. Pritom je vozač traktora napuhao 2,08 promila i završio na triježnjenju u policijskoj postaji.

Prilikom provođenja akcije ukupno je šest osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a jedna osoba uhićena i privedena na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Tijekom provedbe akcije evidentirane su dvije osobe koje su odbile preliminarno testiranje na uređaju za droge. Od 62 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod devet vozača (14,5%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 11 mladih vozača (17,7%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa