°C 10

Muškarac u Zaprešiću krivotvorio novčanice i mjesec dana njima kupovao, „prokužila” ga djelatnica trgovine u centru

26.03.2021.

Maja Peranić

Za krivotvorenje novca osumnjičen je 43-godišnjak iz Zaprešića koji je u svojoj kući izradio zasad nepoznatu količinu novčanica od 200 kuna te od 50 kuna, te njima kupovao u trgovinama, pekarama, kioscima na području Zaprešića i Zagreba. Sve mu je polazilo za rukom dok u ispravnost novčanice kojom je nastojao platiti kutiju cigareta nije posumnjala djelatnica trgovine na Trgu žrtava fašizma u centru Zaprešića.

Naime, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 12 kaznenih djela „Krivotvorenje novca“ od kojih je jedno djelo ostalo u pokušaju.
 
-Sumnja se da je u kući u kojoj je boravio na području Zaprešića izradio zasad nepoznatu količinu lažnog novca u apoenima od 200 kuna, sve istog serijskog broja te novčanice u apoenu od 50 kuna, također istog serijskog broja, a potom je tako izrađeni lažni novac stavljao u optjecaj-kažu u policiji.
 
Također, sumnja se da je od 27. siječnja do 10. ožujka 2021. godine najčešće na području Zaprešića, ali i na području Novog Zagreba, Maksimira i Centra dolazio u trgovine, kioske i pekarnice gdje je kupovao cigarete, pileća krilca, druge razne artikle ili peciva i tom prilikom plaćao krivotvorenim novčanicama za koje je znao da nisu prave i tako izrađeni lažni novac stavljao u optjecaj, stoji u policijskom izvješću.
 
Trajalo je to do 8. veljače 2021. godine kada je oko 16.30 sati osumnjičeni došao u trgovinu na Trgu žrtava fašizama u Zaprešiću gdje je krivotvorenom novčanicom od 200 kuna pokušao platiti kutiju cigareta, međutim u tome nije uspio budući da je zaposlenica posumnjala da se radi o krivotvorenoj novčanici.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.