°C -2

27-godišnja vozačica u Zaprešiću zaustavljena u alkoholiziranom stanju

11.01.2021.

Maja Peranić

Tijekom vikenda na području Policijske uprave zagrebačke provedena je akcija pojačanog nadzora prometa u kojoj je naglasak posebno stavljen na najteže prekršaje poput brzine i konzumacije alkohola prije vožnje.

Policija je na utvrdila 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a na području Zagrebačke županije rekorderka u promilima uhvaćena je u Zaprešiću. Vozila je s 1,5 promila alkohola u krvi.

-U nedjelju, 10. siječnja 2021. godine oko 23.15 sati, 27-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u Zaprešiću krećući se Tržnom ulicom, gdje je zaustavljena po policijski službenicima. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđena joj je koncentracija od 1,54 g/kg alkohola u organizmu-izvijestila je policija.

Od 22 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod sedam vozača (31,8%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je pet mladih vozača (22,7%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

Prilikom provođenja akcije, šest je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a pet osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.