°C 29

DVD Donje Dvorišće: "Plan je uvesti centralno grijanje, te obnoviti fasadu Doma"

26.03.2019.

Redakcija

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donje Dvorišće, Dugo Selo, održalo je redovitu skupštinu.

Društvo je lani svečano obilježilo 40 godina rada, a u sklopu slavlja izvršena je primopredaja svečane vatrogasne zastave koju su dobili na poklon od Grada Dugog Sela. Tijekom godine obavljalo je uobičajene aktivnosti, obnovilo dio opreme te sudjelovalo na brojnim natjecanjima i u brojnim vatrogasnim aktivnostima kao i aktivnostima vezanim uz događaje u mjestu.

Na gradskom natjecanju u Prozorju djeca od 6 do 12 godina osvojila su 1. mjesto, mladež 3. mjesto. Sudjelovali su i na županijskom natjecanju u Pušći. Društvo je krenulo u nabavku poligona za mladež, projekt je prijavljen na Zagrebačku županiju te je za njega omogućen dio sredstava od 8.000 kuna, najveći dio od 10.000 kuna je kupljen od strane Mjesnog odbora Donje Dvorišće i ostatak od sredstva DVD-a 7.000 kuna.

-U planu je projekt mijenjanja krovišta, promjena stropa, izrada stepenica s vanjske strane te podizanja jednog dijela krovišta radi uređenja prostorija na katu i uvođenja centralnog grijanja. Projekt DVD-a i MO-a je gotov te je putem Grada prijavljen na EU fondove, a s brojnim aktivnostima nastavljaju i u ovoj godini, cilj im je osposobiti članstvo i unaprijediti rad Društva, dok je naglasak stavljen na rad s mladima-kazali su iz DVD Donje Dvorišće.

Zapovjednik Marinko Gavić osposobljen je za vatrogasnog časnika, te mu je na redovnoj skupštini uručeno priznanje. 

(Foto: Grad Dugo Selo)