°C 12

Povijesni europski nastup rukometašica Dugog Sela '55

22.09.2023.

Damir Žbulj

Rukometašice Dugog Sela '55 otputovale su u Tursku gdje ih očekuje povijesni europski nastup! U drugom kolu EHF Europskog kupa suparnice će im biti ekipa Görela BSK.

Dugoselske rukometašice su u posljednjem prvenstvenom nastupu bile uvjerljive kod Sesveta Agroproteinke, uz osam pogodaka Petre Dičak i sedam Bernarde Čalušić. i s optimizmom gledaju prema premijernom internacionalnom nastupu.

"Očekivali smo tešku utakmicu, Sesvete se motiviralo i htjelo je ostvariti prva dva boda. Međutim, ono što je u najavi rekao trener Škorić, mi smo iskusnija ekipa i u drugom poluvremenu kada smo malo kvalitetnije posložili igru u obrani okrenuo se rezultat i bilo je vidljivo ipak da ćemo pobijediti, na kraju čak uvjerljivo. Čestitao bih i jednoj i drugoj ekipi na borbenosti," poručio je nakon pobjede u Sesvetama trener Nenad Plašić, dok je Mihaela Bešen dodala: Lijepo je vratiti se doma, ali ovoga puta u protivničkoj ekipi. Čestitam protivnicama na jako dobroj utakmici. U prvom poluvremenu su pokazale da imaju više želje, motiva i volje. Imale su više realiziranih golova dok smo se mi mučile, nismo mogle pronaći rješenje. U drugom poluvremenu smo dignule obranu i na kraju napravile obrat i tako pobijedile."

Prva utakmica EHF Europskog kupa u Turskoj igra se u subotu, 23. rujna, od 16 sati, dok je uzvrat sedam dana kasnije, 30. rujna, u Dugom Selu.

"Ovo čekamo još od početka priprema! Nadamo se što boljem rezultatu u Turskoj i kako ćemo u Dugom Selu biti još bolje," najavila je stožerna igračica Josipa Bebek.

Djevojke su i prije puta prezentirale nove dresove...