°C -3

Samobor: Gosti iz cijele Hrvatske, Srakotrk, Songkillersi i TBF obilježili fašnik

04.03.2019.

Vana Pocrnjić

Subotnje jutro na Trgu fašničkih velikana bilo je rezervirano za vesele i šarene maske dječjih zborova i vrtića iz Zagreba i okolice, Karlovca i Bjelovara. Gostujuće grupe rado iz godine u godinu dolaze u Samobor na veliku fašničku zabavu. Nastupili su zabavljači iz Cirkulture, dječji zborovi Medenjaci i Kikići, Teen zbor Genijalci, dječji vrtići Maksimir, Tintilinić, Smokvica i Osmijeh te Plesni klub Point. Plesni program upotpunio je ŠPK Samobor, a prvi dio fašničkog programa zaključio je raspjevani i rasplesani Endi. Sve se to odvijalo pod budnim okom Klauna Ludeka i dječje Srake.

Najveća maskirana dječja orijentacijska utrka je Srakotrk. I ove godine 300-injak dječaka i djevojčica u pratnji svojih roditelja, ili bez nje, protrčalo je centrom Samobora tražeći kontrolne točke koji su postavili organizatori iz OK Japetić i samoborske Turističke zajednice, a oni najuspješniji u kategorijama dječaka i djevojčica do 10, odnosno 12 godina dobilo je uz medalje i vrijedne nagrade.U kategoriji do 7 godina su svi bili pobjednici. Na Trgu srakinih mališana, uz start Srakotrka, moglo se uključiti u oslikavanje lica, nekoliko radionica i igraonica za najmlađe, okušati na posebnom sportskom poligonu, jednostavno se igrati u pijesku ili otići u luna park.

Slobodne Fašničke Republike Samobor bile su odlično popunjene i drugom dijelu dana, a popodnevni i večernji dio programa obilježila je glazba i gostujuće skupine. Svojim zanimljivim nastupima i maskama okupljene su zaokupili No.1 iz Pule, Karnevalska udruga Monade iz Brača, Udruga Lumber klub iz Opatije, Udruga Sjaj iz Siska, maskirani Makarani te Župski Gospari Gusari iz Župe Dubrovačke. U glazbenom dijelu svoje su hitove izveli Songkillers, na pozornici ih je naslijedio Kreativni nered, da bi vrhunac večeri bio nastup TBF-a uz njihove nezaboravne uspješnice.

(Foto: Grad Samobor)