°C -3

VIDEO: U tučnjavi u Samoboru ipak nisu sudjelovali policajci

04.03.2019.

Petar Brnada

Društvene mreže u nedjelju je preplavio video materijal iz Samobora na kojemu je vidljiv sukob više mladića koji su se, kako je izgledalo na prvu, potukli s policajcima u službenim uniformama.

Policijska uprava Zagrebačka danas je demantirala da su u sukobu sudjelovali njihovi službenici, iako je jedan od sudionika tučnjave, 23-godišnjak, dio policijske odore bez znanja člana obitelji koji je policijski službenik Policijske uprave zagrebačke, uzeo s namjerom da ju iskoristi za sebe i 24-godišnjaka kako bi sudjelovali na fašniku.

Kako su izvijestili iz policije, do sada prikupljenim obavijestima utvrđeno je da se događaj dogodio jučer, 3. ožujka, između 1 i 2 sata ujutro u Samoboru u Ulici Ljudevita Gaja.

U sukobu su s jedne strane sudjelovali navedeni 23-godišnjak i 24-godišnjak te dvojica 23-godišnjaka i 23-godišnjakinja, a na drugoj isto tako pet osoba (20, 20, 19, 19, 18). Te su se dvije grupe srele na ulici, međusobno si počeli dobacivati, da bi se potom verbalno sukobili, a potom i fizički. U tom sukobu sudjelovali su, s jedne strane trojica mladića (dva mladića maskirana u policajce i njihov 23-godišnji prijatelj) i s druge strane četvorica (dvojicom 20-godišnjaka, 18-godišnjakom i 19-godišnjakom).

-Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeni su elementi prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za sve osim 19-godišnjaka iz druge grupe, koji je počinio prekršaj iz čl. 6. istog Zakona, s obzirom da je u samom sukobu iskazao upornost i bezobzirnost.

Dvojica mladića koji su u tom događaju koristili dijelove policijske odore ujedno su počinili prekršaj iz čl. 10. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a koji između ostalog propisuje kaznu i zbog neovlaštenog nošenja znakova službene osobe- priopćili su iz PUZ-a te dodali da policijski službenici Policijske uprave zagrebačke nastavljaju daljnji rad s ciljem utvrđivanja svih okolnosti neovlaštenog korištenja službene odore.