°C 6

Ipak su ga skurili! Unatoč koroni, Samoborci ne odustaju od spaljivanja Fašnika!

16.02.2021.

Maja Peranić

Pomutio je koronavirus planove mnogima, a cijela epidemiološka situacija vrlo teško je pala Samoborcima koji ove godine nisu u potpunosti mogli uživati u svoj slobodi svoje Slobodne Fašničke republike. Iako su se mnogočega morali odreći, bez jedne stvari ipak nisu mogli, a to je „staviti ga na galge” i „vužgati” glavnog krivca za sve nedaće koje su snašle dobri puk samoborski!

A ove godine doista mu je bilo i štošta za zamjeriti!

Poštujući sve epidemiološke mjere danas je u popodnevnim satima okončan 195. Samoborski fašnik, prvi u virtualnom obliku. Održao se naime na društvenim mrežama i web-u, dok je centar grada bio skromnije dekoriran.

Bio je to tako i prvi, nadamo se i posljednji Fašnik „online”, a iako se sve odvijalo tako, spaljivanje, doduše manje lutke Fašnika održano je danas ispred Samoborskog muzeja. Svoga princa ispratili su Sraka, Sudec i Fiškal uz prisustvo nekolicine maškara. „Skurili” su ga jer je kriv za sve, pa i za Covid krizu za koju se nadaju da su i ovim činom doprinijeli skorom objavljivanju njenog kraja.

Nadaju se svi iz Slobodne fašničke republike samoborske da će se već idući, 196. Samoborski fašnik održati u svom dobrom starom obliku, uz mnogo veselja i pod pravim – fašničkim maskama!

(foto: Samoborski fašnik)

Galerija slika

Ipak su ga skurili! Unatoč koroni, Samoborci ne odustaju od spaljivanja Fašnika!