°C 25

Ivan Golubić: "Od garaže do Emirata"

26.10.2018.

Redakcija

Mladi inovator iz Pisarovine, Ivan Golubić, održao je motivacijsko predavanje pod naslovom ''Od garaže do Emirata'', a koje je u Zagrebu organizirala tvrtka Mobile Vehicle Technology i Tehničko veleučilište.

Ovo je bilo prvo u nizu najavljenih predavanja kojima je cilj približiti svim zainteresiranima, a poglavito mladim ljudima, kako izgleda ulazak u svijet biznisa s idejom i inovacijom.

22-godišnji Ivan je tijekom predavanja pričao o svojim ranim počecima i školskom sustavu koji nije bio poticajan onoliko koliko bi mladom čovjeku u samom začetku njegove ideje trebao biti i koliko zapravo o vlastitom trudu i upornosti pa čak i inatu ovisi koliko ćete ostati vjerni svojim idejama i cilju.-U osnovnoj školi, u 21. stoljeću, bio sam jedan od rijetkih koji nije imao računalo, ali to me nije obeshrabrilo, učio sam informatiku i sve što me zanimalo iz knjiga- naglasio je Ivan u samom početku predavanja.

Tijekom svog formalnog obrazovanja, Ivan je radio na nekoliko svojih inovacija, osvajao nagrade na prestižnim sajmovima i svojom tehnologijom privlačio veliki broj zainteresiranih investitora. Pričao je kako se snašao u tom, njemu, relativno nepoznatom okruženju kada na svoj proizvod morate staviti cijenu i izaći na tržište.

-Svoj prvi proizvod prodao sam daleko ispod njegove prave vrijednosti, jednostavno nisam znao kako staviti cijenu na svoj rad- kazao je.Za Ivana se sve promijenilo kad je upoznao svog budućeg poslovnog partnera i suosnivača tvrtke MVT, Luku Bebana, zagrebačkog odvjetnika i business developera. Zajedno su krenuli u ozbiljniji posao te krunu Ivanovog rada – prvi pametni električni bicikl na svijetu, Grunner X, plasirali na arapsko tržište.

Okupljeni su tako mogli čuti kako izgleda kada jedna mala tvrtka priprema proizvod za velike kupce, a mnogi su bili zainteresirani da isprobaju izloženi bicikl koji ih je oduševio u vožnji.

Iskreno je Ivan ispričao kako izgleda radni dan koji traje 23 sata, kako se nositi sa svim izazovima koji dođu u zadnji tren i kako pobijediti ne samo sustav, nego ono najvažnije – samoga sebe.Podsjetimo, MVT je hrvatska tvrtka koja se bavi razvojem pametnih i inovativnih rješenja. Osnovana je prije dvije godine, a njihov najpoznatiji proizvod je Grunner X – prvi pametni električni bicikl na svijetu kojeg trenutno testira policija u Dubaiju. Grunner X je pametni bicikl namijenjen offroad avanturama koji s jednim punjenjem baterije može prijeći do 350km. Grunner je kompletan IoT proizvod opremljen naprednim softverskim rješenjima koja su bazirana na umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju.

Galerija slika

Ivan Golubić: "Od garaže do Emirata" Ivan Golubić: "Od garaže do Emirata" Ivan Golubić: "Od garaže do Emirata"