°C 24

Predsjednica posjetila Jasku

25.01.2019.

Redakcija

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, nastavila je s trodnevnim posjetom Zagrebačkoj županiji pa je tako u četvrtak obišla i grad Jastrebarsko, te općine Krašić i Pisarovinu.

Prije posjete jaskanskom kraju, predsjednica je u Velikoj Gorici održala sastanak s gradonačelnicima Velike Gorice i Jastrebarskog te s načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pokupsko, Krašić, Pisarovina, Klinča Sela i Žumberak.Tako se među ostalim načelnicima općina s područja Jastrebarskog, na za javnost zatvorenom sastanku, s predsjednicom Grabar-Kitarović susreo i načelnik općine Klinča Sela, Miljenko Vučković, dok je Grad Jastrebarsko predstavljao gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Po završetku posjete Velikoj Gorici, predsjednica Grabar-Kitarović se uputila prema općini Pisarovina gdje je posjetila proizvodni pogon tvornice „Könning metali“ d.o.o.U posjetu jaskanskom kraju predsjednica je posjetila župu i općinu Krašić, a u centru Krašića pozdravili su ju načelnik Josip Petković Fajnik, župnik Ivan Vučak te mještani Krašića koji su se susreli s predsjednicom.

-Predsjednica je nakon dočeka na središnjem trgu u Krašiću položila cvijeće kod kipa bl. Alojzija Stepinca, posjetila župnu crkvu Presvetoga Trojstva, potom spomen sobe bl. Kardinala Alojzija Stepinca u starom župnom dvoru. Zahvaljujemo joj na njenom dolasku i molitvi u našoj crkvi za Domovinu - poručio je vlč. Ivan Vučak, krašićki župnik.

„U spomen na posjet Krašiću, zavičaju blaženog kardinala Alojzija Stepinca, koji se, u vremenima bremenitim nesrećama, ratovima i nasiljem, zalagao za život i ljudsko dostojanstvo svakog djeteta i čovjeka, izražavam uvjerenje kako će njegova ljubav prema čovjeku i svjedočanstvo istine zauvijek ostati živi dio naše duhovne baštine i svjetlo našim djelima za dobro hrvatskog naroda i Domovine“, upisala je predsjednica Grabar-Kitarović u knjigu dojmova, nakon obilaska spomen sobe.Predsjednica je u Krašiću posjetila i proizvodni pogon tvornice stolarije „ŽE-MA“ d.o.o. nakon čega se zaputila prema Jastrebarskom.

U Jaski je prvo posjetila hotel Princess, a pola sata kasnije obišla je i proizvodni pogon tvrtke „Drvo-proizvod“. Svoj posjet gradu Jastrebarskom predsjednica je završila susretom s vinarima s područja Zagrebačke županije u vinariji Kolarić.(naslovna fotografija: Igor Kralj/PIXSELL)

 

Galerija slika

Predsjednica posjetila Jasku Predsjednica posjetila Jasku Predsjednica posjetila Jasku Predsjednica posjetila Jasku Predsjednica posjetila Jasku Predsjednica posjetila Jasku Predsjednica posjetila Jasku Predsjednica posjetila Jasku Predsjednica posjetila Jasku Predsjednica posjetila Jasku