°C -3

Dugoselski fašnik: 500 maškara u nedjelju će zaokupiti Grad

27.02.2019.

Vana Pocrnjić

Pripreme za tradicionalni Dugoselski fašnik, koji će se održati u nedjelju, 3. ožujka, pri samom su kraju – prijavljeno je više od 500 sudionika. U fašničkoj povorci u Kolodvorskoj ulici sudjelovat će tako devet skupina odraslih koje broje oko 200 maškara, dok će dječjih skupina iz vrtića, škola, udruga biti trinaest, a malih maškara će biti više od 350.

A prije nedjeljne povorke, predstavnici nove šarolike gradske vlasti morat će preuzeti ključeve grada od sadašnje, a sve to će se dogoditi u petak, 1. ožujka u Maloj galeriji točno u podne.

Okupljanje fašničkih skupina bit će u Ulici Matije Gupca, kod ugostiteljskog objekta Stari krovovi, gdje će biti pult za prijavu skupina te formiranje povorke. Male skupine kreću točno u 14 sati (okupljanje radi formiranja povorke u 13 i 30 sati), a velike u 16 sati (okupljanje radi formiranja povorke u 15 i 30 sati).

Dječji fašnik je revijalnog tipa, sve grupe očekuju jednake prigodne nagrade (slatkiši). Veliki Fašnik je natjecateljskog tipa. Nakon fašničke promenade i proglašenja pobjednika na središnjoj pozornici pod vurom, slijedi fašnički ples i besplatna konzumacija jela i pića za sve maskirane sudionike. Fašnik će popratiti i drugi zabavni sadržaji za djecu te gatronomadska ponuda.

Očekuje se i izlazak fašničkog lista „Smrdljivi Martin“, novinari još traže stare informacije i prikupljaju one novijeg datuma. Stoga, Turistička zajednica Grada Dugog Sela i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo pozivaju baš sve male i velike, da se pridruže i budu dio dugoselske fašničke atmosfere.