°C 16

[VIDEO] Za infarkt! Goričani u sudačkoj nadoknadi i peti put u nizu srušili Rijeku!

26.10.2019.

Damir Žbulj

Dramatična i uzbudljiva utakmica na Rujevici na kraju je otišla na stranu Goričana, koji su upisali i petu uzastopnu pobjedu nad Rijekom!

Bilo je to apsolutno zasluženo slavlje, začinjeno pobjedničkim pogotkom Matije Dvornekovića, na sjajnu asistenciju Kristijana Lovrića, u drugoj minuti sudačke nadoknade, za konačnih 1:2 (0:0) na semaforu.

U otvorenoj utakmici ipak je Gorica imala više konkretnih prilika za pogodak, a prvu je realizirala u 62. minuti susreta. Lukas Zwolinski tek je ušao na travnjak, a poslije prekida kojeg je izazvala Armada i sudačkog podbacivanja, Čanađija je majstorski u prazan prostor izbacio poljskog napadača, koji je hladnokrvno matirao vratara Prskala (VIDEO). 

Mrežu domaćih mogli su zatresti i Ndiaye i Lovrić, Musa je pogodio okvir gola, ali Rijeka je desetak minuta prije kraja došla do izjednačenja. Tomečak je primio loptu na desnoj strani i potegnuo, lopta se odbila od nekog u obrani Gorice i prevarila Kahlinu (VIDEO).

Činilo se u završnim minutama kako će Goričani nezasluženo ostati bez sva tri boda, ali na početku sudačke nadoknade Smolčić zarađuje drugu javnu opomenu i isključenje, a Jakirovićeva momčad fenomenalno koristi nepažnju domaće obrane, pogrešku vratara Prskala i dolazi do velike fešte (VIDEO).

Emocije su igrači podijelili s 50-ak najvjernijih navijača što su doputovali na Rujevicu... 

Fantastična je ovo uvertira za dva okršaja s Hajdukom na Gradskom stadionu, u srijedu od 17 sati u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa i u subotu od 17.30 sati u 14. kolu HT Prve lige. Očekuju nas dva prava nogometna spektakla!

(Foto: HNK Gorica)