°C 7

[VIDEO] Preokret za pamćenje! Goričani prvi ove sezone srušili Rijeku na Rujevici!

03.02.2019.

Damir Žbulj

Fantastičan rezultat ostvarili su nogometaši Gorice na otvaranju nastavka ove sjajne prvoligaške sezone! Na gostovanju na Rujevici u ranoj fazi dvoboja našli su se u rezultatskom zaostatku, ali su pokazali fenomenalan karakter te su preokretom stigli do velikog slavlja i zaslužene pobjede.

Zwolinski je iz penala u 30. minuti izjednačio rezultat, dok su u nastavku bodove osigurali Matija Dvorneković i Kristijan Lovrić

Trener Sergej Jakirović odlučio je kako će u početnoj postavi na travnjak Rujevice istrčati vratar Kahlina, u obrambenoj liniji Mchedlishvili, kapetan Čagalj, Jovičić, Čabraja u vezi Marina, Suk, ispred njih Dvorneković, na krilima Miya i Lovrić te u vrhu napada Zwolinski.

Dobro su Goričani otvorili dvoboj, ali ih je u šestoj minuti 'presjekao' pogodak Acostyja, koji je jedan ubačaj Mamićas lijeve strane glavom poslao u mrežu. Kahlina u tom trenutku možda i nije najbolje reagirao, ali se u ostatku utakmice iskupio te je s nekoliko intervencije omogućio veliki preokret našeg prvoligaša.

Acosty je ubrzo imao još dvije velike prilike, a dva puta je Gorici 'pomogao' i okvir gola.

Međutim, nisu niti u prvom dijelu gosti bili bez prigoda, a najbolje su bile Joeyja Suka, koji je u otvaranju utakmice slabo pucao u izglednoj situaciju,dok mu je Mamić u 18. minuti izbio loptu s gol linije.

Gorica je stigla do poravnanja nakon pola sata dinamične utakmice. Čabraja je s lijeve strane ušao u kazneni prostor, Župarić ga je pratio i srušio, a siguran izvođač kaznenog udaraca bio je Zwolinski, kojem je to deveti pogodak sezone.

Puljić je u finišu prvog dijela mogao vratiti prednost domaćima, ali je Kahlina zaustavio njegov pokušaj u situaciji 'jedan na jedan'.

Goričani su hrabru igru okrunili sjajnim akcijama u nastavku dvoboja.

Mchedlishvili je u 57. minuti ubacio u kazneni prostor, a Dvorneković je samo potvrdio kako mu nova pozicija 'polušpice' idealno odgovara. Lijepo je skrenuo loptu za 1:2 na semaforu.

Rijeka je tada krenula na sve ili ništa, a dobila je na sreću Velikogoričana - ništa, točnije prvi ovosezonski poraz na svojoj Rujevici i prvi poraz Igora Bišćana od kad je sjeo na njihovu klupu.

Stručni stožer je 'zatvorio' utakmicu, uveo Maloču umjesto Miye, Musu za Dvornekovića, dok je debitirao i Senegalac Ndiaye, koji je neposredno prije trećeg gola ušao umjesto Zwolinskog...

Četiri minute prije kraja regularnog vremena Muhammed Musa je povukao kontru, a Kristijan Lovrić dovršio je fenomenalan posao Gorice.

Jakirovićeva momčad stigla je do svog devetog slavlja ove sezone te se primaknula četvrtoj Rijeci, trećoj Lokomotivi i drugom Osijeku na samo četiri boda zaostatka, a zadržala je četiri boda viška ispred Hajduka.

U idućem kolu, 9. veljače, Gorica gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa.