°C 16

[VIDEO] Poraz u završnici: Nema nikakve panike

02.02.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera porazom su krenuli u nastavak sezone, u kojem ih izgleda čeka teška borba za prvoligaški opstanak.

Na gostovanju kod Lokomotive u 19. kolu HT Prve lige držali su 'nulu' sve do završnih deset minuta, kad je domaćin zabio nevjerojatan pogodak...

Poslije izgubljene lopte na sredini terena i spleta nesretnih okolnosti Uzuni je jednu odbijenu loptu uspio pospremiti u mrežu Matkovića.

Konačna odluka je pala u sudačkoj nadoknadi. Kastrati je projurio pokraj Šimuneca, koji ga hvata rukama, a sudac svira kazneni udarac. Ivanušec je bio siguran s bijele točke za konačnih 2:0.

"Utakmica je bila čvrsta, s malo pravih šansi. U određenim trenucima smo dominirali mi, u određenim Lokomotiva. Uz malo sreće, odbijanaca zabili su gol i poveli. Neiskorištena šansa Kaluđerovića kod 1:0 odlučila je utakmicu. Neizvjesna borba nas čeka do kraja. Smatram da smo doveli kvalitetna pojačanja, ali oni su s nama tek tri tjedna. ne ide to preko noći. Nemamo drugih rješenja, ali sam uvjeren kako će sve biti OK. Mi smo Lokomotivi do tog pogotka apsolutno parirali," poručio je strateg zaprešićke momčadi i najavio dolazak još jednog pojačanja.

Antonini Čulina od ponedjeljak će biti član Intera...

"On je kvalitetan igrač koji će nas pojačati na krilnim pozicijama, a može igrati i u sredini. Zadovoljan sam takvim potezom i nadam se da će se čim prije vratiti Mamut. Treba nam još malo vremena da se posložimo, nema nikakve panike."

Ekipa Samira Toplaka ostala je na 17 bodova, samo dva više od pretposljednje Istre 1961, koja u subotu dočekuje Slaven Belupo (17.30 sati).

U subotu još Dinamo na Maksimiru dočekuje Rudeš (15 sati), u nedjelju se u Gradskom vrtu igra veliki derbi Osijeka i Hajduka, a 19. kolo zaključit će Rijeka i Gorica na Rujevici od 17.30 sati.

NK INTER ZAPREŠIĆ: Matković, Bosec, Tatomirović, Šimunec, I. Čeliković (Valentić 49'), Brezovec, Muhar, Rak, Ajayi, Serderov (Postonjski 72'), Kaluđerović. Na klupi: Kelava, Burzanović, Haramuštek, Luštica, Ljubić.

(Foto: NK Lokomotiva Zagreb)