°C 20

[VIDEO] Još jedan korak bliže cilju

01.04.2023.

Damir Žbulj

Još jednu izuzetno važnu pobjedu u borbi za opstanak upisali su košarkaši Gorice! Nakon teškog i neshvatljivog poraza u srijedu kod Bosca, ekipa Braslava Turića pokazala je karakter kod DepoLink Škrljeva i u dramatičnoj završnici stigla do 69:71 slavlja.

Bikovi su do svog prvog vodstva na utakmici došli u posljednjoj minuti i to je na kraju bilo dovoljno za vrijedne bodove.

Imao je domaćin u nekoliko navrata i dvoznamenkastu prednost, na poluvremenu je bilo 'plus 11', ali Goričani su malo po malo uhvatili priključak i u zadnjim sekundama do potpunog preokreta, ofenzivnim skokovima i slobodnim bacanjima Cinca, Uljarevića i Ivana Batura.

Imali su igrači Škrljeva posljednji napad, ali Thornton nije uspio izboriti produžetak...

Ivan Batur je na kraju predvodio s 22 poena i šest skokova, dok je Dino Cinac briljirao s double-double učinkom od 13 skokova i 21 košem. Dvoznamenkasti učinak imao je još i Uljarević, s deset poena i pet asistencija.

"Odlična utakmica, a na kraju je bilo i dramatično. Loše smo otvorili dvoboj, imali smo problema u tranzicijskoj obrani, malo i s pick and rollom. U drugom poluvremenu smo se bolje vraćali u obranu, bolje smo branili 'pick', brže je lopta išla u napadu i hvala Bogu pobijedili dva razlike i idemo dalje," rekao je nakon važne  pobjede trener Turić.

"Prvo bih se ispričao svima koji nas prate zbog drugog poluvremena prošlog kola," osvrnuo se prvo na ovotjedni debakl kod Bosca Dino Cinac.

"I mene i sve igrače i sve oko kluba je bila sramota..."

"Ova pobjeda je za sve njih, skupili smo se, koliko god nam je teško te smo izborili ovu pobjedu, 'na mišiće'. Cijelu utakmicu smo osjećali da možemo pobijediti, ali na kraju smo spletom sretnih okolnosti došli do bodova," naglasio je borbeni Cinac.

Na ljestvici Lige za ostanak Gorica sada ima osam pobjeda, koliko i Bosco. Škrljevo i Zabok imaju sedam, dok je Alkar na dnu sa šest.

U idućem kolu, koje je na rasporedu nakon Uskrsa, 12. travnja, u Veliku Goricu stiže Dinamo.