°C 12

Veterane Zaprešića i VG Boyse zaustavili stari i novi prvaci Hrvatske

28.03.2019.

Damir Žbulj

U organizaciji Komisije za veteranski nogomet Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza u Metkoviću je tijekom vikenda održano 17. dvoransko prvenstvo veterana HNS-a.

Na prvenstvu je sudjelovalo rekordnih 27 momčadi, a među njima su bile i ekipa VG Boys, koju je u osmini finala zaustavio NK Zagorec iz Krapine, kasniji pobjednik te Veterani Zaprešić, koji su u istoj fazi natjecanja ispali od prošlogodišnjih prvaka. 

VG Boysi su u skupini s minimalnih 1:0 poraženi od domaćina i branitelja naslova NK Neretva, ali su golovima trenera-igrača Hrvoja Mateka te Dražena Vezmara i Danijela Devčića s 3:0 slavili protiv veterana Nedelišća, za ulazak među 16 najboljih.

Nažalost, 'naletjeli' su na raspoložene Zagorce, koji su sa sigurnih 4:0 prošli dalje.

Velikogoričani nisu prikazali igru iz skupine, 'nulu' su držali do 21. minute i onda su u osam minuta 'popili' četiri komada.

Za VG Boyse su u Metkoviću igrali Domagoj Rajko, Dražen Vezmar (službeni predstavnik ekipe), Hrvoje Matek (trener), Igor Peternac, Ivan Borić, Krešimir Zaninović, Domagoj Funko, Ante Pralas i Danijel Devčić.

Veterani Zaprešića su u skupini prvo preokretom s 2:1 svladali Dugopolje (Krešimir Percela, Veljko Marković), dok su protiv VNK Remetinec odigrali remi bez golova.

U osmini finala suparnici su im bili baš branitelji naslova i domaćini iz Neretve Metković, koja je slavila s uvjerljivih 5:0.

Veterane Zaprešića su predstavljali Josip Jeleč, Hrvoje Mihić, Mihael Stipković, Dario Škrlec, Krešimir Percela (trener), Ivan Zekić, Ivan Škreblin, Domagoj Šiško, Marko Radošević (službeni predstavnik ekipe), Veljko Marković, Neven Krnić.