°C 6

Velikogoričanka Ines Grdenić osvojila novu europsku medalju!

10.02.2019.

Damir Žbulj

Sjajna mlada karatistica Ines Grdenić, najbolja sportašica Velike Gorice, ponovno je oduševila na velikoj međunarodnoj sceni!

Na Europskom prvenstvu za mlađe dobne kategorije u danskom Aalborgu članica Karate kluba Velika Gorica stigla je do brončane medalja, čime je ponovila prošlogodišnji uspjeh iz ruskog Sočija.

Ines je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je s 4-0 svladala predstavnicu Azerbajdžana Fidan Teymurovu. Nakon toga je identičnim rezultatom bila bolja od Portugalke Rodrigues, dok je u borbi za ulazak u završnicu izgubila od turske reprezentativke Gulsen Demiturk.

Grdenić je u repasažu, uz sjajnu podršku kolegica i kolega iz hrvatske reprezentacije, bila bolja od Njemice Gencer te je tako stigla do još jednog sjajnog rezultata u svojoj kategoriji do 50 kilograma u U-21 konkurenciji mlađih seniorki.

Karate klub Velika Gorica imao je još tri reprezenttivca na ovom velikom natjecanju. 

U petak se borio Dominik Kučan, no nažalost izgubio je u prvom kolu od predstavnika Engleske 3:2.

U subotu su Petar Orešković i Igor Vrban također zaustavljeni prije borbe za medalje. Petar gubi u prvom kolu od Portugalca, a Igor nakon pobjede nad Gruzijcem gubi od slovačkog borca.

"Nažalost, dečki ovaj put nisu uspjeli biti blizu postolja iako su jako dobro ušli u mečeve, bili dobro pripremljeni i zreli za ovo veliko natjecanje. Naučili smo nešto novo, izvukli pouku i idemo dalje," poručili su iz velikogoričkog kluba.