°C 21

Šahistice Poleta viceprvakinje Hrvatske: Naš ekipini duh je pobijedio!

04.10.2021.

Damir Žbulj

Šahovski klub Polet iz Buševca nastavio je nizati sjajne rezultate na državnim prvenstvima! Mali Lošinj i hotel Aurora bili su od 24. rujna domaćini 29. ekipnom prvenstvu Hrvatske, a šahistice Poleta osvojile su na kraju titulu viceprvakinja, iz riječke Liburnije, koja je 'reprezetnacija Hrvatske u malom'.

Mirjana Medić zaslužila je titulu najbolje na 'prvoj ploči', a bila je deseta po 'renkingu' od 66 šahistica koje su nastupile.

Druga na 'drugoj ploči' bila je Heike Roklicer Babić, dok je treća na 'trećoj ploči' bila Tereza Dejanović. Mira Trgovac je na 'četvrtoj ploči' podijelila drugo mjesto i to je na kraju bilo dovoljno za fantastično drugo mjesto i veliki pehar, ispred jačih ekipa 'na papiru'. U ekipi su bili i 'rezerve', Marta Trgovac i Dora Jazbec, a sve pod vodstvom trenera Zlatka Rožića.

"Realno, očekivala se teška borba za broncu i stalno smo igrali u najjačem sastavu bez izmjena. Mnoge druge ekipe su imale puno jače igračice i po rejtingu i po titulama. Kako bi se reklo, na nas se ne bi nitko kladio. Ali, dosta važan je bio motiv da 'nema predaje' pa su tako dobivene i izgubljene partije! Dočekala se greška protivnica, a i to treba vidjeti kad si u izgubljenoj situaciji i kada je sve teže misliti. Te vrline krase samo pobjednice," istaknuli su iz Poleta pa dodali:

"Najvažnije da nije bilo korone i problema trenera sa zdravljem zbog velikih preokreta!"

Poletovkama su pomogli i drugi rezultati, gdje su slabije ekipe iznenadile favorite i tako pomogle našim šahisticama da na kraju zasluže srebrno odličje.

"Jedina smo ekipa kod koje su sve igračice popravile rejting za bar 23 boda, a Mirjana čak za 42! Bilo je uzbudljivih dana na rubu poraza, a ipak konačnih pobjeda. Teško je odigrati sva kola na vrhuncu, međutim, našim curama je uspjelo na kraju da budu ispred i jačih ekipa. Čestitke od srca spoju mladosti i iskustva, kad je jedna igračica 'zakazala' druge su je izvukle i naš ekipni duh je pobijedio! Naše dame su ušle u klupsku povijest," zaključili su iz Poleta.

Brončane su bile šahistice Drage iz Rijeke, a nastupili su još i ŠŠK KONAKI-KŽM Novo Virje, HAŠK MLADOST Zagreb, Š.K. RADNIK Velimirovac, Š.K. PICOK Đurđevac, Š.K. KASTAV, Š.K. DAMA Đakovo i Š.K. ĐAKOVO-LIM-MONT.