°C 10

Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda

24.07.2017.

Igor

Potajno su se u Zaprešiću nakon startne pobjede protiv Cibalije nadali kako u susretu protiv Hajduka mogu dohvatiti jedan bod. Svoj optimizam temelji su na činjenici kako Splićane očekuje susret Europske lige u Sofiji kod Levskog. Osim toga, na ruku im je donekle išao i trener Hajduka Juan Antonio Carrillo koji je u odnosu na skopski susret odlučio odmarati šestoricu igrača (Hamza, Tudor, Memolla, Futacs, Nižić, Erceg) 

Bez obzira na to Hajduk je susret u Zaprešiću gdje se napokon osjetila pozitivna nogometna atmosfera (za ulaznice se čekalo u redu dužem od 100 metara, op.a) od prve minute krenuo goropadno. Sijevalo je sa svih strana i samo je bilo pitanje kada će vratar Santini po loptu u mrežu. Pritisak Splićana urodio je plodom u 14. minuti kada je proigravanje Vlašića iza Santinija pospremio Gkentsoglou, da bi samo sedam minuta kasnije Vlašić povisio na 2:0.

Nije Hajduk stao niti nakon toga, a samo raspoloženi vratar Santini držao je bezidejni Inter na životu.

-Trebali smo dobiti pet komada u prvom dijelu. Igrali smo katastrofalno te smo trebali biti zadovoljni sa samo dva primljena zgoditka. Mi smo bili užasni, dok je Hajduk bio odličan. Imali smo osjećaj kao da igramo protiv Barcelone- o igri Intera u prvih 45. minuta će Nikola Rak.

No, nastavak je ponudio sasvim drugu priču.

-Skupili smo na poluvremenu glave rekavši si da ćemo se boriti jedan za drugoga i za nas je završilo odlično osvajanjem jednog boda. Nakon svega, moramo biti zadovoljni- o preobrazbi u nastavku će Rak.

Trener Samir Toplak već je na poluvremenu u svlačionicu ostavio Čirjaka i Boseca umjesto kojih je uveo Ćosića i Vukmanića želeći prodrmati svoje redove. Krenuli su Žuti nešto bolje, no prvu priliku propustio je Hajduk preko Fomitschowa koji je pogodio vratnicu nakon čega je Hajduk jednostavno stao.

U samo tri minute igrači Intera rezultatski zaostatak od dva pogotka vratili su u egal. Najprije je Tomislav Šarić bio najviši u skoku nakon kornera kojeg je izveo Nikola Rak, da bi Jakov Puljić iskoristio pogrešku Josipa Juranovića izbivši sam na vratara Stipicu uz kojega je poslao loptu u mrežu.

Imao je Inter u 83. minuti i šansu za pobjedu. No, Vlatko Blažević nije se najbolje snašao ispred splitskog portira koji je sjajnom reakcijom sačuvao svoju momčad od gubitka i jednog boda.

Nažalost, gostujući trener Carrillo koji je imao sve u svojim rukama nakon posljednjeg sučevog zvižduka nije se mirio gubitkom dva boda zbog čega se okomio na domaćeg trenera Toplaka s kojim nije želio biti u istoj prostoriji za vrijeme pressice. Španjolskom stručnjaku umjesto da se zapitao što mu se dogodilo s igrom momčadi u drugih 45. minuta, bilo je važnije da se osvrne na suđenje koje nije bilo naklonjeno njegovoj momčadi. Za nepovjerovati.

1.HNL, 2. KOLO
NK INTER-HNK HAJDUK 2:2 (0:2)
STRIJELCI: 0:1 Gkentsoglou (14), 0:2 (Vlašić), 1:2 Šarić (61), 2:2 Puljić (64)
NK INTER: Santini, Dalić, Blažević, Haramustek, Puljić, Filipović, Čirjak (od 46. Vukmanić), Šarić (od 83. Postonjski), Bosec (od 46. Ćosić), Rak, Mazalović. TRENER: Samir Toplak
HNK HAJDUK: Stipica, Carbonieri, Lopez, Vlašić, Ohandza (od 78. Erceg), Radošević, Juranović, Kožulj, Pešić (od 70. Said), Fomitschow, Gkentsoglu (od 62. Šehić). TRENER: Juan Carrillo

Galerija slika

Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda Preokretom u nastavku Inter otkinuo Hajduku dva boda