°C 6

Neuspješan vikend županijskih trećeligaša

20.05.2019.

Romana Šimek

U četiri odigrane utakmice trećeligaši Zagrebačke županije na svoj konto su uknjižili samo dva boda i to remijima Vinogradara i Kurilovca dok su poraze upisali Dugo Selo i Vrbovec.

Vodeći Vinogradar je na svom terenu dočekao Maksimir te odlično otvorio utakmicu i pogocima prvog strijelca lige Igora Prijića došao do vodstva od 2:0 već u dvadeset početnih minuta. Propustili su se zeleni skroz odlijepiti, a uporni gosti su živnuli te u pet minuta drugog dijela preko dvostrukog strijelca Dominika Horvata došli do poravnanja. Pritisnuo je Vinogradar u posljednjoj dionici utakmice, no gostujuća mreža nije se zatresla. Vinogradaru slijedi gostovanje kod posljednjeplasiranog Zagreba, a za treću uzastopnu titulu potrebna su još samo tri boda.

Vrbovec je ugostio trećeplasirani Orijent koji je u velikom naletu te pokušava dohvatiti plasman u 2. HNL. Gosti su krenuli silovito i poveli preko Iličića već u 5. minuti, da bi iskusni Weitzer pogodio u 28. minuti za 2:0. Ipak samo nekoliko minuta kasnije Domagoj Colarić vraća rezultatsku neizvjesnost. Gosti drugo poluvrijeme rutinski dolaze do trećeg pogotka preko Gerca u 74. minuti, a za domaće poraz ublažava Josip Colarić. Vrbovčanima predstoji gostovanje kod Maksimira.

Dugo Selo je lišeno rezultatskog imperativa ugostilo Špansko koje se osladilo sa tri boda. Za pobjedu gostiju pogodili su u drugom dijelu Novokmet i Ljubičić. Dugoselčani i iduće kolo igraju na svom terenu kada će ugostiti Opatiju.

U posljednjoj utakmici kola u nedjeljnoj matineji na Trnju jedan od najstarijih zagrebačkih klubova ugostio je Kurilovec. Momčad Perice Vidaka ponovno je za prikazanu igru pokupila sve čestitke, no nažalost u posljednjim je minutama ostala bez punog plijena. Poveli su Trnjani preko Gašparca u 31. minuti, no Kurilovčani su preokrenuli prije odlaska na odmor pogocima Matoša i Humeljaka. U drugom dijelu za Kurilovec pogađa Polovnjak, a za domaće smanjuje Martinović. Već je sve mirisalo na novu pobjedu kurilovečke družine, no u sudačkoj nadoknadi kazneni udarac za domaće realizira Martinović te utakmica završava neriješeno. Kurilovec će u idućem kolu ugostiti Jarun te tražiti novu pobjedu. (LC)

foto: Facebook/NK Vinogradar