°C 7

Memorijal Stjepan Grgac okupio 110 biciklista iz šest zemalja

23.08.2018.

Redakcija

U Ivanić-Gradu je u nedjelju održana 48. cestovna biciklistička utrka Memorijal Stjepan Grgac koja je okupila 110 biciklista iz Slovenije, Mađarske, Srbije, Italije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Biciklisti su se natjecali u ukupno šest utrka – tri utrke početnika, te utrke kadeta, juniora i seniora, a start i cilj utrka u svim kategorijama bio je u Ulici kralja Tomislava u Ivanić-Gradu ispred Doma umirovljenika. Trase utrka išle su preko Graberja Ivaničkog, Križa, Kutine do Garešnice i natrag.

U kategoriji Početnici do 13 godina na stazi dugačkoj 19, 6 kilometara prvo mjesto pripalo je Luki Škara iz BK Zadar, drugo mjesto Marcelu Pozniću iz BK Stubaki, a treće mjesto Filipu Pečnjaku iz BK Rijeka.

Među početnicima do 14 godina na stazi dužine 20, 6 kilometara najbrži je bio Marcel Krevs iz Perutnine Ptuj, drugo mjesto je osvojio Jan Tisaj iz BK Rotor Koprivnica, dok je na treće zasjeo Danijel Budimir iz BK Fortica.

U kategoriji početnika do 15 godina na stazi dugačkoj 35,7 kilometara prvo mjesto je osvojio Grega Podlesnik iz Kolesarskog društva Sevnica, drugo mjesto Igor Erdelić iz BK Stubaki, a treći je bio Ivan Okmažić iz BK Makarska.

Nakon početnika na stazu su krenuli seniori, juniori i kadeti, a prvi su na cilj stigli kadeti koji su vozili stazu u dužini od 64,6 kilometara do Popovače i nazad. Najbrži u konkurenciji 28 vozača bio je Fran Miholjević iz BK Rijeka, dok su nekoliko minuta iza njega zajednički u cilj stigli Slovenci Jaka Špoljar i Gal Glivar, članovi Kolesarskog kluba Adria Mobil.

Što se tiče juniora oni su vozili 99-kilometarsku stazu do Kutine i natrag, a prvo mjesto osvojio je Toni Srbić iz Biciklističkog kluba Zadar. Roko Fržop iz Brdskog biciklističkog kluba Orlov Krug završio je kao drugi, a poslije njega je u cilj ušao Jan Trotovšek iz Kolesarskog društva Sevnica.

Stazu do Garešnice i nazad dugu 139 kilometara ponovno je vozilo 30 seniora, a najspremnijim se pokazao dvojac iz Meridiana Kamen Tima.

Titula pobjednika 48. izdanja Memorijala Stjepana Grgca pripala je Mateu Frankoviću, dok je na drugo mjesto zasjeo Emanuel Kišerlovski. U cilj je kao treći ušao Mateo Bratić, a svega nekoliko sekundi iza njega drugi domaći vozač, član biciklističkog kluba Ivanić Dario Dovranić.

Foto: Ilustracija