°C 20

Leonardo Kovačić brončanom medaljom na Božićnom turniru opravdao reprezentativni poziv

17.12.2023.

Damir Žbulj

U organizaciji Saveza hrvačkih sportova grada Zagreba te Hrvatskog hrvačkog saveza u dvorani u Jelkovcu održan je jubilarni 30. Božićni turnir, veliko međunarodno natjecanje, koje je okupilo 32 ekipe iz osam zemalja, a sudjelovalo je više od 100 domaćih i isto toliko stranih hrvača.

Božićni turnir u hrvanju grčko-rimskim načinom za dječake i kadete ući će i u povijest Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991, kao turnir na kojem je Leonardo Kovačić nastupio za selekciju hrvatske reprezentacije, a na kraju je u jakoj konkurenciji i osvojio medalju.

"Leonardo je nastupio u kategoriji stariji dječaka do 75 kilograma i opravdao je reprezentativni poziv osvajanjem trećeg mjesta i brončane medalje," javio nam je čelnik i trener HK Velika Gorica 1991 Anri Targuš.

Zlato je osvojio predstavnik Srbije Arijan Alija, srebrni je bio Grk Vasdekis, dok je broncu, uz našeg Kovačića, osvojio i Emanuel Berišić, kolega iz hrvatske reprezentacije.

"Za naš klub nastupili su Jakov Noršić, Filip Đukić i Emanuel Grgić, također u konkurenciji starijih dječaka. U izjednačenim borbama su 'ostavili srce na borilištu', ali su ovaj put, nažalost, ipak su ostali bez odličja. Moram čestitati svim našim hrvačima na nastupima i sudjelovanju, a svima želim puno uspjeha  u daljnjim natjecanjima," zaključio je Targuš.