°C 5

Križ : Podjeljena priznanja za najsportaše i najsportašice

28.02.2019.

Vana Pocrnjić

U Domu kulture Josip Badalić u Križu održana je svečanost kojom je Zajednica športskih udruga Općine Križ podijelila priznanja najboljim sportašima i sportašicama, te sportskim kolektivima i djelatnicima Općine Križ u protekloj godini.



Dodijeljeno je ukupno 18 priznanja u raznim kategorijama za izuzetne sportske uspjehe. Kao i svake godine do sada, uz velik broj djece i mladih, nekoliko je sportskih djelatnika koji su tijekom dugogodišnjeg sportskog djelovanja svoju ljubav prema sportu prenijeli na mlađe generacije, a njihov trud i zalaganje rezultirao je odličnim uspjesima klubova u kojima neumorno rade.



Zajednica športskih udruga Općine Križ može se pohvaliti kontinuiranim radom nekoliko klubova koji su protekle godine obilježili velike godišnjice. Nogometni klub Mladost Obedišće obilježio je svoju 55. godišnjicu, Nogometni klub Graničar Križ obilježio je 40. godišnjicu, Športska ribolovna udruga Šaran Križ obilježio je 25. godina postojanja, a Karate klub KIK Križ 10. godina postojanja. Spomenimo i da će ove godine Nogometni klub Sloga Križ obilježiti čak 90 godina postojanja.

U Samoboru su dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašima Zagrebačke županije. Među dobitnicima, bili su i sportaši naše Općine. Sportskom nadom proglašen je član Rukometnog kluba Slog Križ Luka Ozvačić, a za zaslužnog sportskog djelatnika s više od 40 godina sportskog rada nagradu je primio Dražen Luter, član Nogometnog kluba Mladost Obedišće.

Priznanja su primili sportaši i sportašice u kategorijama školskog uzrasta, mlađe i starije mladeži, sportske nade (pojedinačno i ekipno), sportski kolektiv, pojedini sportski klubovi za doprinos u promicanju i razvoju sporta kao i istaknuti sportski djelatnici.



U kategoriji Mlađa mladež , najsportašica i najsportaš 2018. su: Lucija Cinzek, članica ŽRK Trnina Križ i Matej Gorić, KK“KIK“ Križ .

U kategoriji Starija mladež , najsportašica i najsportaš su: Lucija Živec – članica ŽRK Trnine i Luka Koščević, KK“KIK“ Križ.

U kategoriji Sportska nada,  najsportašica i najsportaš su: Maja Paula Kuntić karate i   Luka Ozvačić – rukometaš RK Sloga već četvrtu godinu

U kategoriji Odrasli (seniori, seniorke) najsportašica i najsportaš 2018. su: Ivona Grgić – dugogodišnja je članica ŽRK Trnine i jedina golmanica i Toni Špoljarić – igrač seniorske ekipe RK Sloga Novoselec-Križ.

U kategoriji Ekipe nagrađeni su:

Najbolja u 2018. godini je muška ekipa ŠRU Šaran, kadetska ekipa u lovu ribe udicom na plovak koju čine Dominik Jerko, Lovro Počuč i Ante Zubatović. 

Najbolja ženska ekipa je ekipa mlađih učenica Karate kluba KIK Križ, a to su Maja Paula Kuntić, Magdalena Blažak i Klara Tomić Babić.

U kategoriji najbolji sportski klub u 2018. godini najbolji je NK Sloga Novoselec Križ.

U kategoriji naj Sportski djelatnik za 2018. godinu priznanja su dodijeljena:

Dariju Cvetku za 10 godina rada u sportu – od samo osnutka KK KIK vrijedan i uvijek prisutan bio je velika podrška klubu kao roditelj i član. 



Željku Zimiću, iz NK Milka Trnina Vezišće – za 20 godina rada u sportu,  Draženu Luteru – za 30 godina rada u sportu. Tajnik, blagajnik, trener u NK Mladost Obedišće. 

U kategoriji Trener godine plaketu dobiva: Jasmina Štimac, trenerica ŽRK Trnina – izabrana za trenericu regionalne reprezentacije Zagrebačke županije.

Najsportašima OŠ Milke Trnine Križ proglašeni su:

Matanić Ida – aktivna sudionica u nizu sportskih aktivnosti (kros, odbojka, rukomet, atletika), članica Karate Kluba Mladost Ivanić-Grad.

Marić Marko – aktivan je sudionik u nizu sportskih natjecanja za škole (futsal, kros, stolni tenis, atletika, odbojka), član jer futsal ekipe koja je na poluzavršnicu Državnog prvenstva OŠ regije Centar zauzela 2. mjesto.



(Izvor/Foto: Općina Križ)

Galerija slika

Križ : Podjeljena priznanja za najsportaše i najsportašice Križ : Podjeljena priznanja za najsportaše i najsportašice Križ : Podjeljena priznanja za najsportaše i najsportašice Križ : Podjeljena priznanja za najsportaše i najsportašice Križ : Podjeljena priznanja za najsportaše i najsportašice Križ : Podjeljena priznanja za najsportaše i najsportašice Križ : Podjeljena priznanja za najsportaše i najsportašice Križ : Podjeljena priznanja za najsportaše i najsportašice Križ : Podjeljena priznanja za najsportaše i najsportašice