°C 14

Jedan bod u posljednjih pet utakmica: Turopoljski prvoligaš u problemima nakon poraza i od Lokosa

30.01.2024.

Damir Žbulj

Moglo se pretpostaviti kako će teška i zahtjevna ovotjedna utakmica protiv Rijeke, kao i šokantni poraz u samoj završnici, nakon što je Gorica imala dva pogotka prednosti, ostaviti trag i za nedjeljni dvoboj s Lokomotivom, koja na Gradskom stadionu nije slavila gotovo četiri godine.

Prekinut je taj negativan niz zagrebačke momčadi, a s druge strane nastavljena je crna serija ekipe pod vodstvom Dinka Jeličića, koja je u posljednjih pet prvenstvenih dvoboja osvojila tek jedan bod.

Turopoljski prvoligaš je na kraju jesenskog dijela sezone poražen od Hajduka, remizirao s Istrom te izgubio od Varaždina, dok su u ovom nastavku već upisani porazi od Rijeke i Lokosa pa je Gorica 'skliznula' na šesto mjesto na ljestvici, u donji dom.

Izuzetno je Gorici u ovom dvoboju nedostajao kapetan Mrzljak, koji je napravio veliku glupost nakon završetka dvoboja s Rijekom, kad je zasluženo 'pocrvenio' te je protiv Lokomotive morao pauzirati. Jeličić je na poziciju zadnjeg veznog 'prekomandirao' Raspopovića, kojem ta uloga nije strana, a na poziciju desnog beka uskočio je Munksgaard.

Gosti su zaprijetili već u devetoj minuti, kad je Duje Čop nastavio tresti suparničke mreže, glavom je svladao Banića, ali je sudac Herceg ipak ranije svirao prekršaj u napadu.

Međutim, nekoliko minuta kasnije nije bilo pomoći. Izuzetno razigrani Mudražija je uposlio Leovca, a na povratnoj lopti nije imao milosti, iako je Banić bio na njegovom udarcu. Pomalo neočekivano, s obzirom na odnos snaga na travnjaku, Gorica je brzinski stigla do izjednačenja. Pršir je ubacio u kazneni prostor, lopta je iznenadila Jurića, ali je stigla do Štigleca, koji ponovno ubacuje, savršeno precizno nalazi glavu Matavža, koji pak majstorski s nekih osam metara pogađa u same rašlje!

Nažalost, teren je zbog ozljede morao napustiti Vujnović, u igru je ušao još uvijek nedovoljno spremni Marko Soldo, koji je i u takvom stanju bio ponajbolji igrač Gorice ove nedjelje.

Naravno, uz Banića, koji se i u finišu prvog dijela istaknuo s dvije fantastične intervencije, nakon pokušaja Mudražije i Krivaka.

Na početku nastavka Jeličić je riskirao, ubacio je mladog 20-godišnjeg Senegalca Sagnu, ali mu se to nije isplatilo. Nakon samo pet minuta u igri naivno je skrivio kazneni udarac, a neumoljiv je s bijele točke bio Duje Čop, koji je nakon hat-tricka Dinamu ipak nastavio svoju golgetersku seriju.

Možda i ključni trenutak za povratak u utakmicu bio je opasan pokušaj Solde 15-ak minuta prije kraja, kad je sjajnim lažnjakom poslagao nekoliko suparničkih igrača, ali je završni udarac otišao malo iznad vratnice.

 

Ništa lakše neće biti niti u iduća dva kola, jer će Gorica iduće nedjelje igrati na Maksimiru kod Dinama, a onda će na Gradski stadion ponovno u goste doći Sopićeva Rijeka.