°C 6

Jaska porazila Novake i osvojila 3 boda

30.10.2018.

Redakcija

Nogometaši Jaske su na gostovanju kod momčadi Novaka, uknjižili nova tri boda te sigurno drže sredine prvenstvene ljestvice. U efikasnoj utakmici strijelci za Jasku su bili Ivan Borković (2), Gabrijel Koluder i Tomislav Nad.

Prvih pola sata utakmice prolazi u opipavanju snaga da bi zatim domaća momčad u samo dvije minute došla do prednosti od 2:0. Osim rezultatskog minusa Jaska se našla i u igračkom minusu zbog isljučenja Luke Lukića, a do kraja utakmice bilo je još gotovo sat vremena. Jaskanci ipak preko iskusnog braniča Borkovića smanjuju u 41. minuti te na odmor odlaze sa prihvatljivim zaostatkom.

Drugi dio unatoč igraču manje Jaska kreće na “sve ili ništa”, a do poravnanja dolazi u 75. minuti kada je sveprisutni Borković srušen u kaznenom prostoru za što je vratar domaćih dobio crveni karton, a nakon poravnanja u broju igrača Borković sam preuzima odgovornost i realizira kazneni udarac za rezultatsko poravnanje. “Voda” se tada u potpunosti okreće na “Jaskin mlin” pa do kraja susreta mladi prvotimci Koluder i Nad postižu pogotke za veliki preokret i nova tri boda.

Nakon odigranih 12 kola Jaska zauzima osmu mjesto sa 19 osvojenih bodova, ali do drugoplasirane Mladosti iz Luke zaostatak je prihvatljivih sedam bodova tako da se Jaskancima vrijedi potruditi u preostalim utakmicama kako bi proljetni dio prvenstva dočekali što bolje plasirani, a možda se i pruži prilika za uzlet u viši rang natjecanja, posebice zbog najave reorganizacije natjecanja od iduće natjecateljske sezone.

(LC)