°C 15

Izbori u NK Vrbovcu: Đuranec umjesto Bačeka

19.12.2017.

Igor

Vrbovečki dogradonačelnik Robert Đuranec od ponedjeljka je navečer novi predsjednik NK Vrbovca! Iako sazvana kao izvještajna, na samom početku zasjedanja delegatima je obznanjeno kako će to biti i izborna skupština. Tako je na čelu kluba nekadašnji nogometni sudac zamijenio Vladimira Bačeka.

No, prije toga odrađen je redovan dnevni red. Dosadašnji predsjednik Baček, prije nego će podnijeti izvješće o radu, Skupštini podnosi "neopozivu ostavku na tu dužnost".

Potom je referirao o stanju i rezultatima Kluba u sada već minuloj godini. Seniori su, nakon puno godina, jesensku dionicu u 3.HNL-Zapad završili na sjajnom 7. mjestu s 26 bodova. Sada mirno očekuju proljeće, kada će zaigrati bez grča i strepnje za opstanak. Velika se pažnja poklanja vlastitom omladinskom pogonu, čije sve selekcije u svojim ligama sjajno voze. K tome, sve su brojniji igrači seniorske momčadi proizašli upravo iz vlastitog inkubatora. I, sve to unatoč skromnoj blagajni, koja je ove godine dodatno osiromašena, jer je - kao i kulturi i vatrogastvu - uskraćena jedna dvanaestina redovnih dotacija. Upravo toliko, 38.000 kuna, iznosi financijska rupa, koja će se morati zakrpati u idućoj godini.

Novom vodstvu najbolje želje za uspješan rad uputio je predsjednik Nogometnog središta Vrbovec Nikola Galešić, a potom je gradonačelnik Denis Kralj podvukao:

-Nismo "uzeli" samo sportu, već i ostalima, jer smo proljetos u gradu naslijedili veliku rupu, no, dogodine se nadamo puno optimističnijem stanju. Nije moje da se uplićem u život kluba, ali moj je posao da pokušamo stvoriti uvjete za normalan život i rad svih; na stadionu ćemo riješiti pitanje jeftinije vode i idemo u energetsku obnovu objekta. Inače, dosadašnjem predsjedniku i svim tijelima kluba upućujem iskreno priznanje za sav dosadašnji rad i na postignutim rezultatima.

Zahvalivši na izboru, novi predsjednik Đuranec dosadašnjem je vodstvu i svom prethodniku čestitao na obavljenom velikom poslu, čime su vratili dobru atmosferu u i oko kluba, kojega su vodili maksimalno transparentno. Da tako i misli, većinu novog Izvršnog odbora čine ponovo dokazani dosadašnji članovi.
Inače, potpredsjednik je Kristijan Marić, a osim njih, Izvršni odbor još čine Darko i Branko Jendriš, Dražen Roviščanec, Goran Ivančan, Dragan Lukač, Hrvoje Solarić i Siniša Bađun. (Franjo Simić)

Galerija slika

Izbori u NK Vrbovcu: Đuranec umjesto Bačeka Izbori u NK Vrbovcu: Đuranec umjesto Bačeka Izbori u NK Vrbovcu: Đuranec umjesto Bačeka Izbori u NK Vrbovcu: Đuranec umjesto Bačeka Izbori u NK Vrbovcu: Đuranec umjesto Bačeka Izbori u NK Vrbovcu: Đuranec umjesto Bačeka Izbori u NK Vrbovcu: Đuranec umjesto Bačeka