°C 10

Inter krenuo s pripremama: Prvi cilj je opstanak, drugi finale Kupa

09.01.2019.

Redakcija

Nogometaši Intera krenuli su s pripremama za nastavak prvoligaške sezone.

Pod vodstvom Samira Toplaka ekipa će u Zaprešiću biti do 16. siječnja, kad odlazi u Medulin, gdje će sudjelovati i braniti naslov pobjednika na Arena Cupu.

Na rasporedu je i prijateljski dvoboj s Rudešom, u subotu 12. siječnja, na svom travnjaku.

Suparnici u skupini biti OFK Žarkovo (17. siječnja), Zaglebie (20. siječnja) i Istra 1961 (23. siječnja), a nakon toga slijedi razigravanje za plasman.

Povratak u Zaprešić predviđen je za 27. siječnja.

Inter u drugi dio sezone HT Prvu lige kreće sa sedme pozicije, a natjecanje nastavlja 1. veljače na gostovanju kod Lokomotive. U prvih 18 kola osvojeno je tek 17 bodova, jedan više od Slaven Belupa, koji ima i odigranu utakmicu manje i tek dva više od Puljana na pretposljednjem mjestu, koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak. Situacija je i više nego ozbiljna, a to ne može uljepšati niti sjajan rezultat u Kupu i polufinalni okršaj s Rijekom, koji se igra tek krajem travnja.

Prvog dana trenirali su vratari Kelava, Matković, Topić i Berković te Bosec, Haramustek, Šimunec, J. Čeliković, Prenga, Tatomirović, I. Čeliković, Valentić, Postonjski, Muhar, Brezovec, Rak, Ajayi, Vukčević, Ljubić, Špoljarić, Burzanović i Solomon.

Ivan Mamut propušta početak priprema zbog ozljede.

Komnen Andrić momčadi se priključuje u srijedu, ali vrlo je izgledno da će vodeći strijelac HT Prve lige ove zime napustiti Inter. Na odlasku su i Marin Zulim, Steven Peter Luštica i Vedran Dalić, dok je Rijeka vratila Mateja Vuka s posudbe.

Na pripremama su i dva nova igrača. Ivan Tatomirović iskusni je srpski stoper, koji je dubok trag ostavio u Sarajevu, ali je imao i zapaženu ulogu u finskoj ligi (HJK, RoPS, IFK Mariehamn) te vratar Carlo Berković iza kojega je omladinski staž u Rijeci, dok je u seniorima najviše branio za Krk.

"Prvi cilj je ostanak u Prvoj ligi, a drugi, ništa manje bitan, plasman u finale Kupa!"

"Tatomirović je moja želja već dugo vremena, dvije godine ga 'lovim'. Pravi je igrač i pravi karakter kakav treba našoj momčadi. On je vođa, bio je kapetan Sarajeva, a dvije godine i najbolji obrambeni igrač finske lige. Berković je doveden kao treći vratar, jer je Kenan Topolović napustio naš klub," pojasni  je Toplak za službenu klupsku stranicu i dodao:

"U završnoj smo fazi pregovora s još dva 'top' igrača, centarforom i krilom. Ako njih dovedemo, bit ću jako zadovoljan. Svi su izgledi da ćemo brzo riješiti pitanje pojačanja, a suradnja s direktorom po tom pitanju je vrhunska. Zato smatram kako će situacija u momčadi biti puno bolja nego ljetos. Bitno je da budemo zdravi i ove kratke pripreme odradimo na najbolji način." (dz)


(Foto: NK Inter-Zaprešić)