°C 12

HOK Gorica po prvi puta u finalu Memorijala za Dedu Azenića

22.01.2024.

Damir Žbulj

Ovogodišnje izdanje Memorijalnog odbojkaškog turnira Antun Azenić - Deda opravdalo je sva očekivanja. HOK Gorica i dalje čuva uspomenu na Dedu, ali i njegovu suprugu Mariju Azenić - Baku, kao i prerano preminulu Snježanu Ušić, začetnike vrhunske odbojke u našem gradu.

Šesto izdanje Memorijala trajalo je dva dana, a po prvi puta je u finalu bila i jedna ekipa domaćina HOK Gorica. U borbi za trofej ipak su bolje bile odbojkašice ŽOK Enna Vukovar, ali je dvoboj zaista bio dostojan završnice jednog ovakvog turnira. Broncu su osvojile djevojke iz OK Nebo Zaprešić, protiv ekipe Dinama, a sudjelovali su još i OK Cratis Varaždin, OK Sunja te druga ekipa HOK Gorica. Zbog vremenskih nepogoda u Gradsku sportsku dvoranu nisu uspjele doći djevojke iz Sinja i Krka.

Ani Ošt iz pobjedničke ekipe Enna Vukovara proglašena je najboljom igračicom turnira, njena suigračica Tamara Stefanović je najbolji libero, dok je najboljom tehničarkom proglašena Franka Mirenić iz HOK Gorica, za koju su pod vodstvom Luke Bišćana igrale još i Maša Strineka, Sara Breko, Gita Ćosić, Dea Humić, Lea Ribić, Antonija Prečanica, Hana Raca, Lucija Drezga, Nika Baričić, Manuela Baltić, Vita Đurković te libera Petra Haraminčić i Iskra Strineka.

Čelnice HOK Gorica Katarina Ćosić Brnada i Diana Breko mogle su biti zadovoljne i ovim izdanjem turnira, a ponosna je bila i Senna Ušić Jogunica, jedna od najboljih hrvatskih odbojkašica, unuka Antuna i Marije Azenić, jedna od kćeri Snješke Ušić, također legendarne hrvatske odbojkašice, reprezentativke bivše države.

Mladim i talentiranim djevojkama iz HOK Gorica ovo je bila sjajna uvertira za skorašnje regionalno natjecanje i kvalifikacije za plasman na državnu završnicu PH, dok će seniorska ekipa uskoro nastaviti natjecanje u 2. HOL Sjever - skupina istok, gdje do sada imaju svih osam pobjeda.