°C 18

Goričani saznali suparnika u borbi za Final 8 Kupa Kreše Ćosića

09.11.2020.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice dobili su izuzetno neugodnog suparnika u osmini finala Hrvatskog košarkaškog kupa Kreše Ćosića, prestižnog natjecanja u kojem su pod vodstvom Josipa Sesara u posljednje dvije sezone došli do poluzavršnice.

Za mjesto na Final 8 turniru borit će se na svom parketu protiv Splita, bivšeg velikana europske košarke i kluba s kojim je u posljednje vrijeme razvijeno pravo rivalstvo.

Goričani su na otvaranju aktualne sezone uvjerljivo dobili Splićane u Gradskoj sportskoj dvorani, ali su prije toga od Žutih izgubili tri u nizu.

No, posebno se pamti slavlje velikogoričkih Bikova na Gripama u prošlogodišnjem četvrtfinalu Krešinog kupa...

U ostalim parovima Cibona gostuje kod Alkara u Sinju, drugoligaš Diadora dočekuje Vrijednosnice Osijek, Sonik Puntamika igra protiv Adria Oil Škrljeva, u Belišće stiže Hermes Analitica, Kvarner 2010 je domaćin Dubravi Furniru, Cedevita Junior dočekuje Zadar, a Šibenka gostuje u Zaboku.

Utakmice bi se trebale igrati u srijedu, 25. studenog, no, oni klubovi koji će u svojim redovima barem jednog reprezentativca mogu odgoditi svoje dvoboje. Pošto su u splitskim redovima legitimni kandidati za reprezentativno okupljanje i Toni Perković i Pavle Marčinković, dok je u Gorici Lovro Mazalin, sasvim je izgledno kako će se susret igrati u nekom drugom terminu.

Hrvatska svoje okršaje kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Turske i Švedske, u 'balonu' u Istanbulu, igra 27. i 29. studenog.

Završni Final 8 turnir Kupa Kreše Ćosića predviđen je za veljaču iduće godine.

Gorica je prije nekoliko dana odigrala prvi dvoboj poslije izlaska iz samoizolacije te je na domaćem parketu deklasirala Škrljevo. U nedjelju je u devetom kolu HT Premijer lige bila uvjerljiva kod Sonik Puntamike, a onda odlazi u Srbiju, u 'balon' na Zlatibor, gdje će u tjedan dana odigrati prve četiri utakmice regionalne ABA 2 lige, protiv Širokog, banjalučkog Borca, slovenskog Heliosa i Slobode iz Užica.

U rasporedu domaćeg prvenstva moraju se pronaći termini za odgođene okršaje sa Šibenkom, Alkarom i Vrijednosnicama Osijek.

(Foto: HKS, Marin Sušić)