°C 14

Gorica preko Radnika do četvrtfinala Kupa: Prvijenac Kreše Krizmanića u 122. pokušaju

01.11.2023.

Damir Žbulj

Dolazak Radnika na 'Radnikov' stadion probudio je mrvicu nostalgije, ali davno su prošla ta vremena goričkog Radinka i danas imamo jednu jaku Goricu, prvoligaša, koji se bez previše problema obračunao s gostima iz Križevaca u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Domaći nogometaši protiv ekipe iz trećeg ranga hrvatskog klupskog nogometa nisu dozvolili bilo kakvo iznenađenje, iako je prvo poluvrijeme završilo bez promjene početnog rezultata, uz nekoliko opasnih gostujućih pokušaja...

Međutim, u nastavku je Jeličićeva momčad zaigrala puno ozbiljnije te je na kraju s četiri pogotka stigla do uvjerljivog slavlja.

Već na startu drugog dijela Gorica je povela, ali zahvaljujući nesebičnoj pomoći Sandija Kovača, koji je matirao Miroslava Koprića, vratara koji je godinama branio u Gorici i koji je ostavio dubok trag u turopoljskom nogometu.

Ovaj dvoboj posebno će pamtiti i Krešo Krizmanić, jer je konačno upisao svoj prvijenac u goričkom dresu. Pršir je ubacio iz kupa, Krizma se dobro snašao u gužvi pred suparničkim vratima, a malo je 'pomogao' 23-godišnji Tomislav Grdenić, danas nogometaš Radnika, još jedno poznato lice s naših lokalnih travnjaka, koji je nosio i dres Kurilovca. 

Krizmanić je ove sezone bio jako blizu pogotku, u par navrata su njegove udarce zaustavljali na gol liniji, no, uspio je 23-godišnji branič Gorice ipak poentirati u 122. nastupu za svoj klub, gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru. 

Bilo je tada sve lakše...

Poentirao je u 66. minuti i Josip Mitrović, nakon lijepe asistencije Ndockyta, kojem je ovo prvi gol sezone, a na konačnih 4:0 je u finišu postavio Ante Matej Jurić, upravo na dodavanje raspoloženog Mitrovića.

I Mitrović i Ndockyt i Jurić ušli su u nastavku utakmice...

"Očekivali smo tešku utakmicu, bez obzira u kojem rangu natjecanja je Radnik. Pripremili smo utakmicu kao da je prvenstvo i u analizi smo vidjeli da je to jedna dobra ekipa, s puno iskustva, puno dobrih igrača, od kojih su neki i s prvoligaškim iskustvom."

"Nije bilo lako, prvo poluvrijeme smo bili malo 'usporeni', ali smo na početku drugog dijela, uz malo sreće, uspjeli probiti njihov blok i kasnije smo zabili još tri komada...""

Postizanje golova ipak nije 'njegov posao'...

"Trebala su mi samo 122 pokušaja," s osmijehom na licu je opisao svoj prvi pogodak u dresu Gorice pa dodao:

"Napokon je došao i taj dan, zabio sam prvi gol za klub, ali na kraju je bitna jedino pobjeda..."

Posao u Kupu uspješno je odrađen, očekivano je nastavljen sjajan niz neporaženosti na domaćem terenu, ali nema vremena za predah, jer već  subotu od 16 sati na Gradski stadion stiže Osijek, u 14. prvenstvenom kolu.  

Najavio je 23-godišnji branič subotnji okršaj s Osječanima

"Zaista nije bitno tko zabije, bitno je da mi osvajamo bodove. Osijek ima novog trenera, novu energiju i bit će to opet jedna teška utakmica. Ove sezone smo doma neporaženi i dat ćemo sve od sebe da tako i ostane," zaključio je Krizmanić. 

"Ostvarili smo prioritetni cilj, a to je plasman u iduće kolo Kupa. Čestitam svojoj momčadi, čestitam i Radniku iz Križevaca, koji je odigrao dobru utakmicu i koji je pokazao da je zasluženo u vrhu svoje lige i u borbi za plasman u viši rang. Ostvarili smo i drugi cilj, da raspodijelimo minutažu i da igrači koji su manje igrali dobiju priliku. Čestitke i njima, dobro su to odradili i odmorili smo neke igrače, što nam je bilo važno prije Osijeka. Već od četvrtka kreću pripreme," poručio je nakon prolaska u četvrtfinale Kupa trener Dinko Jeličić.

"Htjeli smo što prije zabiti gol i da probamo usmjeriti utakmicu, ali oni su se dobro branili, a nama je u nekim momentima nedostajalo energije. Nisu nas iznenadili, znali smo da su dobra momčad i da imaju dva nezgodna napadača. Znali smo od kuda na prijeti opasnost. Imali smo neke situacije, ali su i oni imali par kontri i da su zabili, utakmica bi otišla u neki neizvjesniji smjer. I tko zna..."

"Ovakve utakmice mogu biti 'nagazne mine' i jako je bitno da smo dobro reagirali na početku drugog dijela. Makar, ne mogu biti nezadovoljan niti prvim dijelom. Bilo je dosta dobrih stvari, ali puno smo bolji bili u nastavku i taj brzi gol je usmjerio dvoboj," dodao je strateg turopoljskog prvoligaša.

S nekim stvarima je bio zadovoljan, a neke još treba popravljati i ispravljati...

"I ova utakmica je donijela neke potvrde i neke dileme. Imamo mi dosta mlađih igrača, koji imaju oscilacije i na to smo spremni. Ovo je i prilika da ih se dodatno usmjeri i da im se pokaže što je bilo dobro, a što nije. Neke stvari ćemo morati analizirati. Bitno nam je da imamo taj kontinuitet kvalitetnih izvedbi, pristupa i energetskog faktora. Moramo kao momčad u kontinuitetu izgledati dobro, to je prvo i osnovno. Čim nismo energetski na razini, kao što je to bilo protiv Rijeke, odmah to izgleda slabije," istaknuo je Jeličić.